Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача К.2. Найпростіші перетворення рухів тіл в механізмах



Знайти кутові швидкості та прискорення тіл 1 та 2 та лінійні швидкості та прискорення точок , та на твердих тілах для заданого моменту часу .

Непарні варіанти. Вал електродвигуна, на який насаджено шків 1, обертається за законом (рад) і за допомогою пасової (чи фрикційної) передачі приводить в обертання блок 2. На поверхні блоку 2 намотаний канат, до якого прикріплено вантаж 3.

(Кут повороту додатний при обертанні проти стрілки годинника).

Парні варіанти. Вантаж 3 під дією сили тяжіння починає рух за законом (см). (Додатний напрям осі співпадає з рухом тіла 3 вниз). Таким чином блок 2 починає обертатися і, за допомогою пасової (чи фрикційної) передачі, викликає обертання блоку 1.

Всі вектори вказати на рисунку. Закони обертання валу 1 (чи руху вантажу 3) та номер рисунку зі схемою механізму вказані в таблиці К.2.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...