Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок об’єднання позовів



Суддя оформлює об’єднання позовів шляхом постановлення ухвали.

При цьому кожен позов зберігає самостійний характер.

У судовому рішенні має бути зазначено, чи задовольнив суд і в якому обсязі кожен із об’єднаних позовів.

У разі об’єднання в одне провадження кількох позовів перерахунок судових витрат не здійснюється.

Якщо спільний розгляд кількох вимог утруднює вирішення справи, то суддя може постановити ухвалу про роз’єднання вимог або позовів у самостійне провадження.

Роз’єднання вимог доцільно проводити для спрощення розгляду справ із самостійними позовними вимогами. Роз’єднання може мати місце тоді, коли розгляд справи буде пов’язаний з притягненням осіб, що не мають відношення до однієї або кількох позовних вимог. Наприклад, коли разом з розірванням шлюбу заявлена вимога про поділ спільного майна і такий поділ впливає на права та інтереси інших осіб, то така вимога виділяється в самостійне провадження. Виділення однієї чи кількох із поєднаних вимог може мати місце і у випадку відмови в позові за основною вимогою.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...