Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Позовна заява повинна містити



(відповідно до ст. 119 ЦПК України):

1. найменування суду, до якого подається заява; 2. ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання або місцезнаходження, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такий відомий. У заяві необхідно зазначати процесуальний статус учасників процесу; 3. зміст позовних вимог; 4. ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5. виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги. Законодавець не вимагає від позивача зазначати правові норми, на яких ґрунтується його позов; 6. зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7. перелік документів, що додаються до заяви. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання.ДО ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ДОДАЮТЬСЯ копії позовної заяви; документи, що підтверджують сплату судових витрат: судового збору (квитанція або платіжне доручення (у випадку безготівкового розрахунку)); у разі пред'явлення позову особами, які діють на захист прав, свобод та інтересів іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення; якщо позовна заява подається представником позивача, до позовної заяви додається довіреність чи інший документ, що підтверджує його повноваження; позовна заява, подана після забезпечення доказів або позову, повинна містити також відомості про забезпечення доказів або позову. Копії позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, подаються відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. Копії документів не подаються у випадках пред’явлення позовів: що виникають з трудових правовідносин, про відшкодування шкоди, завданої внаслідок злочину чи каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи, про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів дізнання, досудового слідства, прокуратури або суду.

Залишення позовної заяви без руху – це тимчасовий захід, який застосовується судом з метою надання позивачеві можливості усунення недоліків позовної заяви та дотримання порядку її подання.

ст. 121 ЦПК України

Ø позовну заяву подано без додержання вимог щодо її форми та змісту;

Ø не сплачено судовий збір.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...