Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Настроювання змісту Панели задач



У системі Windows 98 на Панели задач є спеціальна ділянка, яку називають Панели быстрого запуска. Вона розташована на лівому краї Панели задач поруч із кнопкою Пуск. Ця ділянка дає змогу розвантажити Рабочий стол і винести сюди значки найчастіше використовуваних додатків. Незалежно від того, в якому режимі працює Рабочий стол (класичному чи Active Desktop), запустити додатки з Панели быстрого запуска завжди можна, клацнувши один раз мишею. Перевага цієї панелі й у тому, що вона завжди напохваті, і не доводиться шукати, де «сховався» потрібний значок. Розміщення значків додатків на Панели быстрого запускавиконується звичайним перетягуванням їх з Рабочего стола. Перетягувати сюди значки можна також з відкритих вікон папок і, найголовніше, з Проводника. Не треба забувати користуватися правою кнопкою миші при перетягуванні значків додатків, якщо необхідно, щоб джерело залишилося в недоторканності — у цьому разі не можна плутати копіювання та переміщення.

За бажання завдяки Панели быстрого запуска можна «розчистити» Рабочий стол, що на ньому залишаться тільки деякі «реквізитні» значки, що є його постійними атрибутами, не видаляються в Корзину і не переміщуються на Панель быстрого запуска. (Втім, позасистемними засобами можна позбутися й цих значків.)

Панель быстрого запуска обмежена праворуч вертикальним «рубчиком» (маркером зміни розміру). Якщо необхідні значки не вміщаються, перетягнути цей маркер праворуч для створення достатнього запасу вільного місця.

Загальний розмір Панели задач можна збільшити. Для цього потрібно встановити покажчик миші на внутрішню крайку Панели задач і, коли він змінить форму, натиснути ліву кнопку миші та розтягти Панель задач до центру екрана. Панель завдань може зайняти до 50 % площі екрана, хоча корисність такого рішення не очевидна.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...