Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Творчі (проблемні) завдання



На відміну від традиційних, вимагають від учасників не простого відтворення інформації, а творчості, оскільки містять у своїх умовах елемент невідомості, і як правило, мають декілька правильних відповідей, які не завжди відомі навіть викладачу.

Як приклади таких завдань можна навести складання правового документу (листа, позовної заяви, скарги); підготовка виступу (на зборах товариства, в судових дебатах і т.п.); виконання ролей в імітаційних іграх; обговорення дискусійних питань. Такі творчі завдання, особливо ті, що моделюють майбутню професійну діяльність, надають зміст практичному навчанню, мотивують студентів.

До вирішення цих завдань можуть залучатися студенти, викладачі і запрошені спеціалісти. Таке поєднання сприяє зацікавленому спілкуванню всіх учасників, та надає цьому процесу діловитості та професійності у прийняті кінцевих рішень.

Практика роботи юридичних клінік показує, що при розробці навчальних модулів, з метою наближення студентів до реального середовища та опрацювання ними різних професійних навичок слід враховувати, щоб вони були максимально наближені до реальної дійсності та щоб з одного навчального модуля випливала ціла низка проблемних завдань, вирішення яких студентами формувала б в них різноманітні професійні навички.

Наприклад, при розробці навчально-методичного модуля з цивільного права, де йдеться про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, слід передбачати завдання опитування клієнта, проведення аналізу матеріалів справи та вироблення позиції по ній, консультування, підготовку позову до суду, представлення інтересів клієнта в суді, підготовки виступу в судових дебатах, підготовки проектів рішень суду, апеляційних та касаційних скарг. Тобто щоб вирішуючи творчі завдання одного навчального модуля, студент міг пройти шлях, починаючи від звернення клієнта до юриста і закінчуючи остаточним вирішенням проблемного питання та здобути різні професійні навички.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...