Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Соціальні проекти



Вони можуть реалізовуватися в рамках ВНЗ, населеного пункту, регіону, країни, а також можуть бути міжнародними. До них можна віднести створення і забезпечення діяльності юридичних клінік, громадських приймалень, відкриття засобів масової інформації правового напрямку, або рубрик правового напряму в ЗМІ та забезпечення їх інформацією з правової проблематики та інше.

В рамках соціальних проектів починаючі юристи займаються практичною діяльністю, яка приносить реальний соціальний ефект. Робота в соціальних проектах дозволяє студенту-юристу застосовувати на практиці отримані ним знання і навички, удосконалювати їх та набувати нові, заглиблюватися в реальні суспільні відносини, бачити і оцінювати практичний результат своїх дій, набувати досвід участі у вирішені суспільних справ.

Найбільш ефективним в соціальному і освітньому плані є юридичні клініки як спосіб надання правової допомоги малозабезпеченим та іншим соціально вразливим верствам населення. Працюючи в цьому проекті, студент має можливість: оцінити законодавчу базу, яка нині регулює захист цих категорій громадян; вивчати роботу органів правосуддя та інших державних органів, які застосовують чинне законодавство в цій сфері, давати оцінку стосункам між юристами, які працюють в різних сферах юридичної діяльності та дотримання ними професійної етики; оцінювати свою підготовленість до роботи в сучасних умовах.

Робота в цьому проекті дає можливість студенту-юристу набути професійні навички комунікації, професійної етики, опитування, аналізу життєвих ситуацій та визначення в них правових проблем, консультування, ведення дискусій, представництва інтересів громадян в державних органах та судах, альтернативного вирішення спорів, ведення переговорів, юридичної техніки та інше.

Досить ефективним засобом в набутті студентами професійних навичок є участь студентів в підготовці публікацій з правової проблематики в своїй студентській пресі та інших ЗМІ.[31]

В цьому плані студенти можуть готувати відповіді на звернення до клініки та в пресу громадян, готовити консультації та інформацію з приводу новел нового законодавства, писати статті, ділитися набутим досвідом роботи в клініці та ведення конкретних справ. Своєрідними соціальними проектами в яких можуть брати участь студенти-юристи є дискусії, дебати,[32] різні змагання, конкурси, олімпіади в тому числі і з професійної майстерності.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...