Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Як викликається загальна процедура?



В тому місці програми, звідки потрібно робити виклик процедури, міститься оператор виклику.

Синтаксис цього оператора наступний:

Call Ім’яПроцедури (СписокПараметрівВиклику)

У мові Visual Basic допускається й інший, бездужковий запис оператора виклику (при цьому ключове слово Call — ім'я оператора — не використовується):

Ім’яПроцедури СписокПараметрівВиклику

Ім’яПроцедури будується за правилами для імен змінних і повинне бути унікальним.

СписокПараметрівВиклику — це змінні, вирази, чи їхні значення (Зверніть увагу на те, що параметри процедури (як вони були визначені вище) і Параметри виклику — це не те саме!), розділені комами.

Серед ПараметрівВиклику можуть бути вхідні і вихідні. Вони відповідають вхідним і вихідним параметрам цієї процедури, але можуть бути не тільки змінними, але і значеннями змінних, а також виразами.

При цьому якщо в ролі вхідного параметра виступає змінна чи вираз зі змінними, то до моменту виклику в них повинні бути значення. А якщо змінна виступає в ролі вихідного параметра, то вона одержить значення в результаті виконання цієї процедури.

Приведемо приклади кодів, в яких викликаються процедури, що описані у прикладах 1.1 і 1.2.

Код 1.1
a# = 3 Call ПлощаТрикутника(a, a + 1, 5, Площа#)

У результаті цього виклику процедури вихідний параметр Площа одержить значення 6 (площа «єгипетського» трикутника).

Код 1.2
x1# = 3: x2# = x1 + 1 ПлощаТрикутника x1, x2, x1, s1# ПлощаТрикутника x1, x2, x1, s2# ПлощаТрикутника x1 -1, x2+1, x1, _ Sqr((x1 - 1)^2 + (x2 + 1)^2), s3# МаксІМінЗТрьох s1, s2, s3, Max#, Min#

У результаті роботи цієї програми, в якій послідовно викликаються 4 послідовних процедур (до речі, без використання ключового слова Call), вхідні параметри останньої з них одержать такі значення:

Max = 5.56214886532175, Min = 4.47213595499958.

Відзначимо, що в деяких змінних у виклику процедур зазначений їхній тип. У даному випадку це зроблено за допомогою символу # — суфікса (Нагадаємо, що в мові Visual Basic для оголошення типу змінної можна використовувати один із шести наступних суфіксів: %, &,!, #, @ і $.). Зрозуміло, замість застосування суфікса можна оголосити тип змінної по-іншому, наприклад, за допомогою оператора Dim:

Код 1.3
Dim a As Double, Площа As Double Dim x1, x2, x3, Max, Min As Double

Нагадаємо, що хоча такий запис довший, він вважається кращим.

Hові поняття:





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 216 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...