Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лічильник (індекс) циклу, крок циклу, початкове і кінцеве значення лічильника, перевірка на несуперечність



Питання для роздумів

1. Скільки повторень зробить цикл, якщо початкове значення лічильника 1, кінцеве значення 31, а крок дорівнює 5?

2. Початкове значення лічильника 5, кінцеве значення -5, крок дорівнює -2. Які значення буде послідовно приймати лічильник? Скільки значень він прийме? Якою буде сума цих значень? Якою буде ця сума, якщо крок зробити рівним -3?

3. Яким буде значення лічильника після роботи циклу, якщо початкове значення 5, кінцеве значення -5, а крок дорівнює 27?

4. Яким буде значення лічильника після роботи циклу, якщо початкове значення 5, кінцеве значення -5, а крок дорівнює -20?

5. Як Ви думаєте, де будуть надруковані номери квадратів у прикладі 7.4, якщо в методі Line поміняти місцями координати кутів квадратів — замість виразу (3 + i* 3, 3) -(l+ 1 * 3, 1) після слова Line записати вираз (1 + i* 3, l)-(3 + i* 3, 3)? Як потрібно змінити цей вираз для того, щоб результат роботи програми не змінився, якщо збільшити на 1 початкове і кінцеве значення лічильника (рядок For i = 0 To 10 перетворити в рядок For i = 1 To 11)?

6. 12. Як Ви думаєте, чому крок циклу в програмі побудови графіка функції (код 7.3) встановлений явно рівним 0.01, а не за замовчуванням — рівним 1?

Вправи

1. Напишіть програму багаторазового друку свого імені зі значеннями параметрів циклу, що зазначені в першому питанні.

2. Напишіть програму, що друкує суму значень, про які йдеться у другому питанні.

3. За аналогією з прикладом 7.4 напишіть програму, за допомогою якої зображується не горизонтальний (як у цьому прикладі), а вертикальний ряд пронумерованих квадратів (чи кіл).

4. За аналогією з прикладом 7.5 напишіть програму, що будує графіки функцій у = Sin (x), у = Tan (x), у = l / x — синусоїду, тангенсоїду і гіперболу, (синусоїду і тангенсоїду — на відрізку [ 0,+ 2 ], гіперболу — на відрізку [-2, 2]). Подумайте над тим, як краще підібрати масштаби графічного вікна, а також як уникнути виходу за межі області визначення функцій (x0 для гіперболи і x/2, xЗ/2 для тангенсоїди).





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...