Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

На закінчення відзначимо наступне



У мові Visual Basic є більш ефектні засоби малювання барвистих і різноманітних зображень у Windows-додатках, ніж розглянуті в цій главі графічні методи. Зокрема, до таких засобів відносяться об'єкти керування класів Image і OLE (про ці об'єкти буде йти далі в нашому посібнику). Але перед ними в графічних методів усе-таки є одна важлива перевага: прості картинки чи креслення, що будуються за допомогою цих методів, не зберігаються у файлах, а щораз при запуску програми створюються заново! І тому не вимагають майже ніякої пам'яті! Можна сказати, що в пам'яті комп'ютера зберігаються не самі картинки чи креслення, а тільки алгоритми (точніше, програми) їхнього створення.

Нові поняття:

графічний метод Circle, коефіцієнт стиску, спосіб накладення зображень, спосіб сполучення зображень.

Питання для роздумів

Як Ви думаєте, чому при використанні методу Circle для малювання дуг і секторів у Поле 2 (див. код 5.5) між його параметрами ставиться «зайва» кома? (А при малюванні еліпсів у Поле 1 — навіть по 3 «зайвих» коми?)

При малюванні різних фаз Місяця (див. код 5.6) масштабування графічного поля відбувається всякий раз після того, як натискається та чи інша командна кнопка. Змогли б Ви усунути повторення цієї дії, зробивши тим самим програму коротшою, а роботу її ефективнішою? Вкажіть 2 способи такого її поліпшення.

Вправи

Створіть додаток, у графічному вікні якого після кліку по командній кнопці з'являються зображення прапора — Японії (мал. 5.15).

Мал. 5.15. Прапор, намальований за допомогою графічних методів Circle і Line

Створіть додаток, у графічному вікні якого після щиглика командної кнопки з'являється слово СОН, або слово НОС. Букви в цих словах повинні бути намальовані за допомогою методів Circle і Line (мал. 5.16).

Мал. 5.16 Малювання букв за допомогою графічних методів Circle і Line

Напишіть програму так, щоб положення букв у слові залежало тільки від значень трьох змінних: k l для букви С, k 2 для букви О і k 3 для букви H. Розв'язок: Задача обраховується за допомогою наступного коду:

Код 5.7

Слово СОН отримаємо коли k1=0, k2=10 i k3=20, а слово НОС - коли k1=20, k2=10 i k3=0.






Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 163 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...