Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етапи проведення внутрішнього аудиту



1. Перевірка та оцінка систем внутрішнього контролю.

2. Аудит на відповідність вимогам систем внутрішнього контролю.

3. Детальне тестування, включаючи перевірки, які звичайно проводяться службою зовнішнього аудиту.

2. Перевірка та оцінка систем внутрішнього контролю.

Під час такої перевірки внутрішній аудитор має пересвідчитися в тому, що в банку розроблено та впроваджено належні системи контролю.

Завдання аудиторської перевірки активів другого класу Плану рахунків НБУ та роботи з ними мають включати перевірку того, що:

· всі кредитні операції схвалюються належним чином (зокрема схвалення суми та терміну кредитної угоди та її відображення на відповідному рахунку клієнта);

· повернення кредитів правильно та вчасно відображається на рахунках клієнтів;

· доступ до записів щодо кредитних та інших операцій надається лише з дозволу керівництва;

· здійснюється правильне документальне оформлення кредитних операцій та їх належне відображення у бухгалтерських книгах;

· створення резерву та списання кредитної заборгованості належним чином схвалюється та вчасно відображається у бухгалтерських книгах.

Для виконання цих завдань можна скористатися опитувальним листком, що наводиться нижче. Він включає питання щодо найважливіших видів контролю та може використовуватися для виявлення слабких чи відсутніх систем контролю.






Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...