Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Білет №3



1.Дисперсія НВВ Х.

Для визначення дисперсії розглядають відхилення ВВ Х від свого мат сподівання (Х-М(Х)). Мат спод такого відхилення ВВ Х завжди =0. Дисперсією ВВ Х називається мат спод квадрату відхилення ВВ Х від її мат спод. D(X)=M(X-M(X))2 . Для НВВ:

2.Гістограма.

Гістограма частот являє собою фігуру, яка складається з прямокутників, кожний з яких має основу h і висоту ni 1/n. Гістограма відносних частот є фігурою, що складається з прямокутників, кожен з яких має основу завдовжки h і висоту, що дорівнює Wi 1/n.

Білет №4

1. Функція розподілу йм-тей та її властивості.

Закон розподілу йм-тей можна подати ще в одній формі, яка придатна ідля ДВВ і для НВВ, а саме як ф-ю розподілу йм-тей ВВ F(x), так звану інтегральну ф-ю.Ф-єю розподілу ВВ Х наз Ф-я F(x), що виражає для кожного х йм-ть того, що ВВ Х прийме значення строго менше х. F(x)=Р(Х<х).Властивості: 1. 0<=F(x)<=1 (невд”ємна і обмежена). 2. F(x)- неспадна. 5.P(x1<=X<x2)=F(x2)-F(x1).

2. Числові хар-ки вибіркової сукупності.

Для вибірк сук-ті обчислюють числові х-ки: вибірк середню, вибірк дисперсію, статистичні моменти розподілу тощо. Реалізації цих вибіркових функцій знаходять за формулами, вигляд яких залежить від того, в якій формі подано вибіркові дані. Якщо вибіркові дані не згруповано, то

Якщо вибіркові дані зведено у статистичний ряд, то

Початкові і центральні моменти відповідно:





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...