Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Податок на додану вартість



Кожне підприємство є платником податку на додану вартість, зобов'язане здійснювати утримання та внесення до бюджету подат­ку, що сплачується покупцем.

Податок на додану вартість становить 20 % бази оподаткування та додається до ціни товарів, виконаних робіт, наданих послуг. База оподаткування операцій з продажу товарів (робіт, послуг) визнача­ється виходячи з їх договірної вартості, визначеної за вільними або регульованими цінами з урахуванням акцизного збору, ввізного ми­та, інших податків та зборів (обов'язкових платежів), за винятком податку на додану вартість, що включаються в ціну товарів (робіт, послуг) згідно з законами України. До складу договірної вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і немате­ріальних активів, що передаються підприємству безпосередньо по­купцем в зв'язку з компенсацією вартості товарів проданих таким підприємством.

Виняткові операції, що звільнені від оподаткування, визначені законодавством України (продукти дитячого харчування; продаж періодичних видань друкованих засобів масової інформації; надання деяких послуг з вищої, середньої, професійно-технічної та початко­вої освіти; продаж товарів для інвалідів; продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення тощо).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 164 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...