Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пакет комплексної автоматизації у масштабах підприємства



БОС-КОМПАНІЯ фірми «АйТі»

Програма «Бос-компанія» розроблена фірмою «АйТі» на ос­нові системи керування базами даних (СУБД) Oracle [52]. Компанія «Айті» застосовує власні засоби розробки комп­лексних і багатопрофільних пакетів - «Бос-адміністратор» (ство­рений співробітниками фірми на Borland С ++ з використанням власної бібліотеки класів). «Бос-компанія» допускає роботу з макрооб'єктами, що дозволяє розроблювачам використовувати мову програмування С ++, візуальне середовище програмування і функціо­нально-процедурне розширення SQL. Завдяки убудованим інструментальним засобам можна формувати і змінювати зовнішній виг­ляд вікон перегляду і пошуку інформації, змінювати зміст вікон. а також структуру меню, форму звітів, текст процедур, проводити операції над таблицями бази даних, відслідковувати їх логічну цілісність, задавати правила перевірки полів і т. д. Удосконалення системи «Бос-компанія» можливе на основі нових версій СУБД Oracle.

10.15. Програмний продукт стратегічного корпоративного планування БЕСТ-5. КОНТРОЛІНГ компанії«Інтелект-Сервіс»

Програма «БЕСТ-5. КОНТРОЛІНГ» призначена для створен­ня загальної інформаційної системи управління підприєм­ством, що забезпечує ефективне управління компанією або гру­пою компаній будь-якої сфери діяльності на підставі контролінгу [52]. Програма є частиною системи управління підприємством «БЕСТ-5», однак може експлуатуватися й окремо від неї. Функції контролінгу, які підтримує пакет, забезпечують:

• визначення і чітке формулювання цілей діяльності компанії;

• відображення цих цілей у системі показників;

• планування діяльності підприємства і визначення планових (цільових) значень фінансових і нефінансових показників;

• регулярний контроль (вимір) фактичних значень показників на основі організації оперативного, бухгалтерського і. податкового обліку господарської діяльності;

• аналіз і виявлення причин відхилень фактичних значень по­казників від планових даних;

• прийняття на цій основі управлінських рішень для мінімізації | відхилень.

10.16. Пакет комплексної автоматизації підприємства «ПАРУС»

корпорації «ПАРУС»

Продукт «ПАРУС» розроблений корпорацією «ПАРУС» на базі СУБД Вtrieve з використанням Воrland С ++ і реалізований у клієнт-серверній архітектурі [52]. Продукт «ПА­РУС» має різні спеціалізовані модифікації для повної автоматизації керування в різних сферах діяльності - промисловості, торгівлі, бу­дівництві, засобах масової інформації тощо. Типовий комплект «ПА­РУС» на кілька робочих місць коштує близько 5000 долл. Програма знайшла широке застосування більшою мірою тому, що в корпорації «ПАРУС» створена спеціальна служба, що контролює процес впро­вадження і використання продукту конкретним клієнтом. Сьогодні на ряді великих підприємств ведеться експлуатація нового продук­ту, що написаний на Delphi і базується на СУБД Оracle.

10.17. Пакет комплексної автоматизації підприємства «ГАЛАКТИКА»

корпорації «ГАЛАКТИКА»

Система «Галактика» є однією з найбільш складних і має ве­лику кількість убудованих мов. Для створення «Галактики» був застосований могутній засіб розробки багатокористувальницьких інформаційно-аналітичних систем - «Атлантис», заснований на подійній моделі програмування, має убудовану мову програмування та засоби проектування користувальницького інтерфейсу, підтримує бази даних і дозволяє формувати структугру звітів. Клієнт-серверна архітектура «Атлантиса» дозволяє також розподіляти навантаження між серверами і комп'ютерами клієнтів [52].

КІС «Галактика» забезпечує автоматизацію:

• планування та діловодства;

• фінансової та господарської діяльності;

• управління кадрами та маркетингом.

«Галактика» забезпечує інтелектуальність — виконує аналіз оперативної інформації та вирішує задачі управління. Це дозволяє адміністрації:

• управляти собівартістю продукції та виконанням поточних планів;

• виконувати безпомилкове планування та балансування ресурсів;

• оперативно оцінювати результат дій з управління.

Пакет включає такі модулі управління та задачі [33]:

1. Контур управління підприємством (управління ресурсами; інформаційна система керівництва; контролінг).

2. Фінансовий контур (фінансове планування; фінансовий аналіз, бухгалтерський облік; консолідація; фінансовий менеджмент).

3. Виробничий контур (технічна підготовка виробництва; планування виробництва; оперативне управління виробництвом; облік матеріалів; управління оснащенням та ремонти).

4. Контур логістики (оперативний) (управління договорами: управління збутом; постачання; розрахунки з постачальниками; розрахунки з одержувачами; складський облік).

5. Контур управління взаємовідносинами з клієнтами (марке­тинг; облік клієнтів; гарантійне обслуговування).

6. Контур управління персоналом (управління персоналом; заробітна плата).

7. Контур управління якістю (лабораторія; метрологія; рекламації).

8. Адміністративний контур (документообіг; управління проек­тами; управління діловими процесами).

9. Контур галузевих та спеціалізованих рішень (автотранспорт; роздрібна торгівля; давальницька сировина; спецодяг; консигнація, сервісне обслуговування; управління науково-дослідними роботами)

10. Контур системного адміністрування.

Модульний принцип побудови системи дозволяє здійснювати як ізольоване використання окремих програмних контурів, так і їх довільні комбінації залежно від виробничо-економічної необ­хідності.

10.18. Пакет автоматизації управління підприємством «ОЛІМП»

компанії «РОСЕКСПЕРТИЗА»

Аудиторська компанія «Росекспертиза» пропонує на ринку систем автоматизації управління підприємством програму «Олімп» [52]. У пакеті є засоби візуального проектування баз даних, створення форм, звітів, а убудована мова програмування підтримує функції обміну даними між модулями системи і вико­нання бухгалтерських операцій. Програма має дволанкову струк­туру: модуль «Адміністратора» керує розподілом ресурсів і робо­тою системи в цілому, а численні модулі «Генераторів» забезпечу­ють роботу користувача з даними і формами звітності. Так, генера­тор структур даних дозволяє створювати власні таблиці в базі да­них, генератор форм перегляду забезпечує перегляд таблиць, ге­нератор діалогів дозволяє створювати форми з елементами управ­ління, а генератор шаблонів призначений для формування звітів на базі готових форм документів. Існують також генератор запитів і генератор меню, в якому відбувається настроювання індивідуаль­них робочих місць. Компанія «Росекспертиза» в перспективі пла­нує переклад «Олімпу» на трьохланкову структуру, додавання но­вих модулів, розширення функцій системи.

10.19. Пакет автоматизації управління підприємством «ЕТАЛОН»

фірми «ЦЕФЕЙ»

Продукт «Еталон» фірми «Цефей» заснований на концепції ЄІП (єдиного інформаційного простору). Він підтримує об'єктно-орієнтовані моделі. Особливий тип об'єктів - так називані наслідувані шаблони», або базові поняття бізнес-середовища, ви­користовуються для опису інформаційного простору будь-якої кон­кретної предметної сфери. Концепція ЄІП забезпечує комп­лексність і універсальність програми «Еталон», можливість швид­кої переорієнтації на ринку.

Програма «Еталон» складається з генератора середовища, гене­ратора автоматичних розрахунків, генератора документів і генера­тора звітів, що поєднані у візуальну САSЕ-систему. У новій версії програми «Еталон» реалізована концепція єдиного інформаційно-функціонального простору (ЄІФП), представлена на верхньому рівні у вигляді дерева класів і об'єктів. Додатки для роботи з програмою створюються на базі інформаційних і функціональних фреймів і фреймів базових сутностей. Фірма "Цефей" планує випуск Windows-версії програми і переклад її на архітектуру клієнта-сервера.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 446 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...