Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 1. Предмет соціології права



Комплексна природа наукових соціолого-правових досліджень. Дискусійний характер визначення предмета соціології права. Предмет соціології права. Визначення соціології права як науки на V Міжнародному соціологічному конгресі в 1962 році. Створення Дослідного комітету соціології права в межах Міжнародної соціологічної асоціації. Необхідність розвитку соціології права для підвищення ефективності впливу права на суспільні відносини, що ним регулюються.

Природа соціології права та її місце в системі суспільствознавчого знання. Соціологія права як одна зі спеціальних соціологічних теорій.

Рівні аналізу суспільних явищ. Соціологічний підхід до розкриття суті правових явищ.

Структура соціології права. Методи соціології права. Функції соціології права.

Внесок соціології права у вирішенні найважливіших завдань сучасної соціально-правової політики держави, які пов’язані з обґрунтованим науковим забезпеченням соціальних реформ, досягненням громадської злагоди, попередженням і своєчасним розв’язанням конфліктів у суспільстві, створенням умов для дійсної реалізації прав і свобод окремого громадянина, а також затвердженням в країні громадянського суспільства та побудові правової держави в Україні.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 499 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...