Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Найпростіші укриття



У системі забезпечення безпеки населення, зокрема при збройних конфліктах із застосуванням звичайної зброї важливе значення набувають використання найпростіших укриттів типу щілин. Щілина є простим по конструкції масовим захисним спорудженням, будівництво якого може бути виконано населенням за короткий термін. Щілина може бути відкритою або перекритою. Перекрита щілина по своїх захисних властивостях не поступається ПРУ групи П-5.

Щілина являє собою рів глибиною 200 см, шириною поверху 120 см і по дну 80 см, довжиною по кількості вкриваємих. Щілина на 10 чол. має довжину 8-10 м. У ній рекомендується обладнувати 7 місць для сидіння і 3 - для лежання.

Щілина на 20-30 чоловік відривається у вигляді декількох прямолінійних дільниць, розташованих під прямим кутом друг до друга. Довжина кожної дільниці не більш 10 м, а довжина щілини визначається з розрахунку не менше 0,5-0,6 м на одного вкриваємого при загальній місткості не більш 40 чоловік. Нормальна місткість щілини - 10-15 чоловік.

Входи в щілину влаштовують під прямим кутом до першої прямолінійної дільниці, при цьому в щілинах місткістю до 20 чоловік роблять один вхід, а більш 20 - два на протилежних кінцях. Уздовж однієї зі стін улаштовують лавку для сидіння, а в стінах - ніші для збереження продуктів харчування і води.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 459 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...