Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Режими радіаційного захисту



Для виключення переопромінення людей, що знаходяться на зараженій РВ місцевості, у випадку застосування ядерної зброї їхня діяльність повинна підпорядковуватися певним правилам поведінки, так називаним режимам радіаційного захисту.

Під режимом радіаційного захисту людей розуміється встановлений порядок їхніх дій, застосування ними засобів і засобів захисту в зонах радіоактивного зараження, що виключає радіаційну поразку людей понад установлені норми.

Режим радіаційного захисту (режим роботи, навчання) уводиться при тривалому перебуванні людей у зонах РЗ для того, щоб забезпечити виробничий (навчальний) процес на об'єкті і життєдіяльність населення, зберігаючи при цьому працездатність людей. Це досягається регламентацією перебування людей у захисних спорудженнях, у виробничих (навчальних) і житлових будинках і на відкритої місцевості з урахуванням захисних властивостей будинків і рівня радіації.

Режими радіаційного захисту розробляються завчасно для різноманітні дискретних значень рівнів радіації, очікуваних на об'єкті.

Розроблено вісім типових режимів для умов радіоактивного зараження місцевості при ядерних вибухах. Вони оформлені у вигляді таблиць і дозволяють у стислий термін визначити правила поведінки людей у зоні РЗ.

Для непрацюючого населення розроблені типові режиму № № 1, 2 і 3 для робітників та службовців об'єктів (для учнівських у школах і Вузах) - № № 4, 5, 6 і 7 і для особового складу формувань ЦО при веденні рятувальних і невідкладних робіт в осередках поразки (додаток 21 і 22).





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 504 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...