Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок вибору режиму радіаційного захисту при аварії на атомних електростанціях



Розроблено п'ять режимів радіаційного захисту (табл.10.2.). Порядок вибору режиму зводиться до виміру потужності дози радіоактивного випромінювання в місцях перебування людей за допомогою дозиметричних приладів і зіставлення вимірюваної потужності дози з табличною.

Наприклад, якщо вимірювана потужність дози на території населеного пункту складає 0,4 мР/год., то треба вживати заходів по дотриманню режиму № 2 (табл. 2)

а) Укриття дітей у помешканнях під спостереженням дорослих;

б) Герметизація помешкань;

в) Герметизація, упаковка продуктів харчування, води, білизни. Установка санітарних бар'єрів на входах у помешкання;

г) Проведення йодної профілактики дітям;

д) Перебування на вулицях заборонено. При крайній необхідності можливо тільки в респіраторах, чоботях, плащах, у головних уборах і рукавичках.

Таблиця 2. Режими радіаційного захисту при аварії на атомних електростанціях.

Номер режиму Потужність дози випромінювання в мР/годину. Захисні заходи, проведені керівництвом для зменшення радіаційного впливу на робітників та службовців, населення.
№ 1 /0,1-0,3) а) Укриття дітей у помешканнях: під спостереженням дорослих. б) Герметизація помешкань. в) Герметизація, упаковка продуктів харчування, води, білизни. Час перебування дорослого населення на вулицях обмежується. Перебування на вулицях у респіраторах. Установка санітарних бар'єрів на входах у помешкання.
№ 2 /0,3-1,5) а, в, б, г). Проведення йодної профілактики дітям, д) Перебування на вулицях заборонено. При крайній необхідності можливо тільки в респіраторах, чоботях плащах, у головних уборах і рукавичках.
3 /1,5-15,0) а, б, в, г, е). Проведення йодної профілактики усьому населенню, часткова евакуація дітей, вагітних жінок).
№4 /15,0- 100) а, б, в, г, д, е, і). Евакуація населення крім неозброєних і спеціальних формувань.
№5 /більш 0,1Р/г) (а, б, в, г, д, е, і, к). Повна евакуація населення.

При прогнозованій дозі внутрішнього опромінення від 0,250 і більш бер/добу діти і жінки підлягають евакуації, дорослі при дозі 0,400 бер/добу.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 420 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...