Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Збірник задач та вправ з математики для студентів всіх технічних спеціальностей



Головна відмінність методології популяційної генетики від вже звичної методології генетичного аналізу у тому, що вона має справу не з чистими лініями та індивідуальними схрещуваннями, а зі успадкуванням у великих сукупностях організмів, гетерогенних за своїм генетичними складом

Збірник задач та вправ з математики для студентів всіх технічних спеціальностей

Частина I

Електронний варіант

Укладачі: викладач вищої категорії Л.Ф.Зоркіна,

викладач вищої категорії О.А. Клинцова

Розглянуто та погоджено

на засіданні циклової комісії

математики, інформатики та

обчислювальної техніки

протокол № від 2010р.

Голова циклової комісії

Л.О.Якшина

ХАРКІВ 2010

ЗМІСТ

1. Вступ………………………………………………………………………3

2. Задачі на повторення……………………………………..………………4

3. Прямі і площини у просторі…………………………………………...…10

4. Об’єми та площі поверхонь геометричних тіл………………………….12

5. Похідна та її застосування…………………………………………...…..21

6. Приклади розв’язання задач …………………………………………….27

[до змiсту]

Вступ

У наш час кінцевим результатом навчання повинно бути не тільки оволодіння студентами змістом навчальної дисципліни, зокрема математики, а й сформованість компетентності студента як загальної здатності особистості.

Для того, щоб досягти розуміння студентами ролі математичної компетентності для їх професійної підготовки, для розширення свого світогляду, треба на заняттях математики розглядати відповідні прикладні задачі, а також задачі, які б демонстрували практичний зміст математики, її використання у природознавстві, повсякденному житті.

Запропонований збірник містить задачі на повторення деяких питань математики в обсязі базової школи, а також задачі за темами: “Прямі і площини у просторі”, “Об’єми та площі поверхонь геометричних тіл”, “Похідна та її застосування”.

Задачі різні за рівнем складності. Частина з них може бути використана для постановки проблемних питань як чисто математичних, так і технічних, для введення нових математичних понять, для гурткової роботи, а також для самостійної роботи студентів.

[до змiсту]





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...