Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація тарного і транспортного господарства



Продовольчі товари надходять на підприємства харчування в різній тарі, яка забезпечує їх цілість під час перевезення й зберігання, полегшує процес транспортування, сприяє найбільш раціональному проведенню вантажно-розвантажувальних робіт, використанню:’ складських площ і вантажопідіймальних транспортних засобів.

За матеріалами виготовлення тара може бути дерев’яною (шухляди, бочки), скляною (пляшки, банки, балони), тканинною (мішки), металевою (бочки, фляги, банки), картонною та паперовою (коробки, пакети), пластмасовою (шухляди, лотки), полімерною.

В залежності від конструктивних особливостей тара може бути нерозбірною, розбірною, складаючоюся, розбірно-складаючоюся, закритою, відкритою, щільною, ґратчастою.

За спроможністю зберігати початкову форму при механічних впливах тару можна поділяти на жорстку та м’яку.

За кратністю використання тара може бути разовою, призначеною для однократного використання; зворотною - вживаною чи використовуваною повторно; багатообертаємою, призначеною для багатократного використання при постачанні товарів; інвентарною - багатообертаєма тара, яка підлягає поверненню постачальнику.

В даний час при постачаннях підприємства харчування роблять оплату за тару за цінами, встановленими постачальниками. У випадку відмови від сплати підприємства зобов’язані отримані ТМЦ перевантажити у власну тару.

Сировина і продовольчі товари доставляються на підприємства харчування існуючими видами транспорту, включаючи ізотермічний.

Оскільки малі підприємства одержують невелику кількість сировини, то використовується також малотонажний транспорт (орендований, власний або транспорт постачальників, посередників). Оплата транспортних витрат робиться за спеціальними розцінках.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 792 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...