Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз одержаних результатів. Висновки і рекомендації. Отримані значення порівнюють з нормативними та роблять висновок про якість продукту



Отримані значення порівнюють з нормативними та роблять висновок про якість продукту.

Робота 10.2. Визначення масової частки білка в різних сортах борошна біуретовим методом

Специфічною реакцією на вміст білка є біуретова реакція, бо її дають поліпептидні зв‘язки. Вона одержала свою назву від похідного сечовини – біурета, який утворює в лужному розчині мідного купоросу кольорову сполуку. Інтенсивність забарвлення пропорційне вмісту пептидних зв’язків, а отже – концентрації білків в розчині.

Установки, прилади, лабораторний посуд, реактиви: центрифуга, фотоелектроколориметр, механічний струшувач, конічні колби на 250–300 см3, піпетки, біуретовий реактив, чотирихлористий вуглець CCl4.

Порядок виконання роботи

Для аналізу зважують близько 1,5 г борошна з точністю ±0,001 г і поміщають у суху конічну колбу з пробкою місткістю 250–300 см3. Відміряють циліндром з ціною поділки 0,1 см3 під витяжкою 2 см3 чотирихлористий вуглець для видалення жиру в продукті, додають піпеткою 100 см3 біуретового реактиву. Закриту пробкою колбу струшують на механічному струшувачі протягом 60 хв. Далі витяжку центрифугують протягом 10 хв за частоти обертання ротора 4500 хв-1. Прозорим центрифугатом заповнюють кювети з товщиною шару 5 мм і на фотоелектроколориметрі визначають оптичну густину за довжини хвилі 550 нм.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 302 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...