Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лісовий кодекс України



Кодекс, прийнятий 21 січня 1994 р., регулює відносини з охорони і відтво­рення лісів, посилення їх корисних властивостей та підвищення їх продуктив­ності, раціонального використання лісів з метою задоволення потреб суспільства у лісових ресурсах.

У Лісовому кодексі визначені основні завдання, вимоги і зміст організації лісового господарства, критерії поділу лісів на дві групи за їх екологічним і господарським значенням; встановлені порядок та види загального і спеціального використання лісових ресурсів, права і обов'язки лісокористу-вачів; порядок охорони і захисту лісів; плата за використання лісових ре­сурсів, економічне стимулювання охорони, захисту, раціонального викорис­тання та відтворення лісів.

Відповідальність (дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну) за порушення лісового господарства несуть особи, винні в:

незаконному вирубанні та пошкодженні дерев і чагарників;

порушенні вимог пожежної безпеки в лісах, знищенні або пошкодженні лісу внаслідок підпалу або недбалого поводження з вогнем, внаслідок за­бруднення лісу хімічними та радіоактивними речовинами, виробничими і побутовими відходами, стічними водами та іншими видами шкідливого впливу;

порушенні строків лісовідновлення та інших вимог щодо ведення лісово­го господарства;


знищенні або пошкодженні лісових культур, сіянців або саджанців у лісо­вих розсадниках і на плантаціях, а також природного підросту та самосіву на землях, призначених для відновлення лісу тощо.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 352 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...