Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття 2. 6. Поняття, види, функції та ознаки господарських договорів



6. Поняття, види, функції та ознаки господарських договорів.

7. Істотні умови господарських договорів.

8. Форма господарських договорів та наслідки її недодержання.

9. Порядок укладання, зміни та припинення господарських договорів.

10. Правові підстави та наслідки визнання господарських договорів недійсними.

Задача 1. Договір пайового лізингу, укладений між Приватним підприємством „Мрія” та іншими суб’єктами, передбачав залучення державних коштів, спрямованих на здійснення лізингу. Прокурор звернувся до суду з вимогою про визнання договору лізингу недійсним на тій підставі, що він не був зареєстрований у встановленому законом порядку. Яке рішення має прийняти суд?

Задача 2. Позивач ТОВ „Н” звернулося з позовом до господарського суду Харківської області з вимогою повернути сільгосппродукцію, що відповідач ПП „К” відмовився оплатити. Замість договору позивач надав суду товарно-транспортну накладну – єдиний письмовий документ, що був підписаний сторонами. Як має поставитися суд до поданих документів? Яке рішення може прийняти суд?

Завдання 1:

Як співвідносяться поняття „правочин”, „угода”, „домовленість” і договір”, „контракт”? Відповідь аргументуйте прикладами відповідних нормативно-правових актів.

Завдання 2:

Визначте основні види та проблематику роз`яснень Вищого господарського суду в сфері господарського договірного права.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 383 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...