Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття 2. 5. Поняття, види та історія виникнення господарських товариств



5. Поняття, види та історія виникнення господарських товариств. Суб’єкти корпоративних прав та порядок реалізації їх прав і обов’язків.

6. Правовий статус господарських об’єднань, холдингів та промислово-фінансових груп та торгово-промислових палат.

7. Правовий статус виробничих, в тому числі сіліськогосподарських кооперативів.

8. Правовий статус біржових організацій та інших особливих суб’єктів.

9. Правовий статус структурних підрозділів вітчизняних та іноземних підприємств.

Задача 1. Громадянин Туреччини Каракаш Мехмет запланував виступити орендарем майнового комплексу структурного підрозділу (магазину) казенного підприємства "Медобладнання". Він звернувся до юриста за консультацією про свої права і можливі процедури. Підготуйте консультацію.

Задача 2: Командитне товариство, що складається з одного повного учасника і трьох вкладників, які мають рівні частки, визнано банкрутом. Ліквідаційна комісія виявила, що борги товариства на 450 тисяч гривень перевищують його майнову базу навіть після вжиття заходів до стягнення кредиторської заборгованості. При цьому з'ясувалося, що вкладники лише на 25відсотків сплатили свої вклади до статутного фонду, розмір якого відповідно до установчого договору становить 36 тисячгривень. Яким має бути сукупний розмір часток вкладників в майнікомандитного товариства? Якою буде участь кожного з учасників (повного учасника івкладників) в покритті заборгованості товариства?

Задача 3: Виробничий кооператив "Будівельник", ставши разом з двома фізичними особами співзасновником товариства з обмеженою відповідальністю "Іверія", зобов'язався внести до статутного фонду товариства 18 тисяч гривень. До реєстрації товариства кооператив вніс мінімально необхідну частину вкладу, однак решта вкладу у встановлений строк кооперативом не була внесена. Яку частину вкладу вніс кооператив до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю?У який строк кооператив повинен був внести свій вклад повністю?Які санкції, ким і в якому порядку можуть бути застосовані до кооперативу за прострочення повної оплати свого вкладу? Чи може кооператив бути притягнутий до додаткової майнової відповідальності за борги товариства з обмеженоювідповідальністю?

Задача 4: Акціонери відкритого акціонерного товариства, що в сукупності володіють 8,5 відсотками акцій, поставили перед спостережною радою товариства вимогу про скликання позачергових загальних зборів акціонерів у зв’язку із прийняттям правлінням акціонерного товариства рішення, що суперечить інтересам акціонерів і виходить за межі компетенції правління. Спостережна рада відмовилася виконати ці вимоги, посилаючись на недоцільність такого кроку у зв’язку із запланованими на березень наступного року черговими зборами акціонерів. Запропонуйте вихід з цієї ситуації.

Завдання 1. В чому відмінність приватного підприємства від товариства з обмеженою відповідальністю з одним засновником. Відповідь обґрунтуйте.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 741 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...