Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 38 Злочини проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку (4 години)



1. Назвіть ознаки за якими екоцид і геноцид відрізняються від диверсії.

2. Надайте класифікацію злочинів проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку.

3. Характеристика злочинів проти миру.

4. Характеристика злочинів проти безпеки людства.

5. Характеристика злочинів проти міжнародного правопорядку.

6. Міжнародно-правові акти, в яких закріплено основні характеристики злочинів проти людства.

Розв’яжіть задачі:

Задача №1

Під час бойових дій в районі збройного конфлікту між урядовими військами і незаконними збройними формуваннями підрозділ урядових військ зайняв опорний населений пункт сепаратистів. Командир підрозділу наказав взяти як заручників мешканців населеного пункту. Ним було висунуто вимогу про здачу зброї протягом 12 годин, в противному разі він погрожував зруйнувати населений пункт, а його мешканців знищити.

Варіант. Командир підрозділу віддав наказ розстріляти 20 мешканців.

Чи підлягає командир підрозділу кримінальній відповідальності?

Задача №2

Громадянин України викрав посла іноземної держави, вимагаючи повернути сина, який після розлучення батьків за рішенням іноземного суду залишився проживати з матір’ю в державі, яку представляє в Україні потерпілий.

Як слід кваліфікувати дії винного?

Задача №3

Екіпаж шхуни у складі 6 осіб у територіальному морі України підплив до яхти, яка йшла під прапором Франції, і, погрожуючи застосуванням зброї, заволодів особистими речами та цінним обладнанням, які знаходилися на яхті.

Як слід кваліфікувати дії екіпажу шхуни?

Задача №4

Капітан іноземного корабля, що наблизився до кордону виключної економічної зони України, віддав наказ про захоронення відходів хімічного виробництва. Внаслідок розгерметизації контейнерів сталося масове отруєння морських тварин, птахів.

Кваліфікуйте дії капітана.

Задача №5

Громадянин України, домовившись з представником однієї із сторін, що брали участь у збройному конфлікті, організував підготовку осіб для участі в бойових діях цієї сторони. Для цього він запрошував молодих людей віком від 18 до 30 років і з числа бажаючих утворював групи для проходження відповідного навчання. Навчання відбувалося під керівництвом військовослужбовців, які перебували в запасі й мали досвід ведення бойових дій.

Як слід вирішити цю ситуацію?

Задача №6.

Під час святкування 8 березня в ресторані «Чорне Море» виникла суперечка між громадянином Грузії А. та громадянином Польщі Б., який працює в Польському посольстві в Україні. В наслідок драки А. наніс Б. тяжкі тілесні ушкодження.

Кваліфікуйте дії А.

Задача №7

Громадянин Росії Т. домовився з громадянином України Г. про перевезення металевого ящика через територію України. Після затримання та перевірки в ящику була знайдена хімічна зброя.

Кваліфікуйте дії Т. та Г.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...