Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будова дистанційних запалів



Запал УЗРГМ (УЗРГМ-2) (уніфікований запал ручної гранати модернізований) (рис. 12) є детонатором розривного заряду і призначений для його вибуху в ручних осколкових гранатах дистанційної дії (РГД-5, РГ-42 і Ф-1).

Він складається з ударного механізму, власне запалу.

Ударний механізм служить для запалювання капсуля-запальника. Він складається з трубки ударного механізму, з’єднувальної втулки, напрямної шайби, бойової пружини, ударника, шайби ударника, спускового важеля, запобіжної чеки з кільцем.

Трубка ударного механізму є основою для збирання всіх частин запалу.

З’єднувальна втулка служить для з’єднання запалу з корпусом гранати. Вона надягається на нижню частину трубки ударного механізму.

Напрямна шайба є упором для верхнього кінця бойової пружини і спрямовує рух ударника. Вона закріплена у верхній частині трубки ударного механізму.

Бойова пружина служить для надання ударнику енергії, необхідної для наколювання капсуля-запальника. Вона надягнена на ударник і своїм верхнім кін­цем упирається в напрямну шайбу, а нижнім - у шайбу ударника.

Ударник служить для наколювання і запалювання капсуля-запальника. Він розміщується всередині трубки ударного механізму.

Запобіжна чека проходить через отвори вушка спускового важеля та отвори стінок трубки ударного механізму. Для висмикування запобіжної чеки служить кільце.

Власне запал служить для вибуху розривного заряду гранати. Він складається з втулки уповільнювача, капсуля-запальника, уповільнювача, капсуля-детонатора.

Втулка уповільнювача є корпусом запалу, у верхній частині вона має різьбу для з’єднання з трубкою ударного механізму і гніздо для капсуля-запальника, всередині – канал, в якому розміщується уповільню-вач, а ззовні проточку для приєднання гільзи капсуля-детонатора.

Капсуль-запальник призначений для запалювання уповільнювача.

Уповільнювач передає вогонь від капсуля-запальника до кап­суля-детонатора через 3,2–4,2 с.

Капсуль-детонатор служить для вибуху розривного заряду гранати. Він розміщений у гільзі, закріпленій на нижній частині втулки уповільнювача.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1931 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...