Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація гранат. Призначення, будова та бойові характеристики ручних осколкових гранат



Гранати за своїм призначенням умовно можна поділити на два класи: бойові і спеціального призначення. Перші (протипіхотні та протитанкові) призначені для ураження живої сили, деяких видів техніки й оборонних споруд. До гранат спеціального призначення належать димові, запалювальні, сигнальні, хімічні (наприклад, наповнені сльозоточивим газом) тощо.

Залежно від дальності розльоту осколків ручні осколкові гранати поді­ляються на наступальні та оборонні, а від того, з яким запалом вони вико­ристовуються, – на дистанційні та ударно-дистанційні.

На озброєнні ЗС України перебувають ручні осколкові гранати дистан­ційної дії (РГД-5 і РГ-42 – наступальні, Ф-1 – оборонна) (рис. 7, а, б, в) і ударно-дистанційної дії (РГН – наступальна, РГО – оборонна) (рис. 7, г, д).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 10439 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...