Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 10



Тема 6.2. Сліди застосування вогнепальної зброї. Поняття холодної зброї, її види

Питання для усного опитування та дискусії

1. Поняття слідів вогнепальної зброї.

2. Сліди застосування вогнепальної зброї на снарядах та перешкодах.

3. Виявлення, огляд, фіксація, вилучення вогнепальної зброї і боєприпасів та слідів їхнього застосування.

4. Завдання, які вирішуються судово-балістичною експертизою.

5. Поняття холодної зброї, її види.

6. Завдання, які вирішуються експертизою холодної зброї.

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: судова балістика, сліди застосування вогнепальної зброї, сліди на перешкодах, дистанція пострілу, холодна зброя, клинкова холодна зброя, критерії віднесення предмету до холодної зброї.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: поняття судової балістики і її зв’язок з іншими галузями криміналістики, природничими і технічними науками. Види і характеристика слідів пострілу. Сліди що утворюються на гільзах і снарядах та перешкодах у разі застосування вогнепальної зброї. Сліди на перешкодах поділяються на: основні (наслідок дії основного чинника пострілу) і на додаткові (вторинні – наслідок дії додаткових чинників пострілу). Завдання, що вирішуються судово-балістичною експертизою. Види перешкод. Встановлення місця здійснення пострілу. Поняття холодної зброї. Які критерії віднесення предмету до холодної зброї. Види холодної зброї. Клинкова холодна зброя, її види. Завдання, що вирішуються експертизою холодної зброї.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 149 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...