Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 12



Тема 7.2. Криміналістичне дослідження письма і почерку

Питання для усного опитування та дискусії

1. Поняття письма і почерку в криміналістиці.

2. Ознаки письмової мови.

3. Топографічні ознаки.

4. Ознаки почерку.

5. Авторознавча експертиза, мета, завдання, предмет дослідження.

6. Почеркозанвча експертиза, мета, завдання, предмет дослідження.

Практичне завдання

1. Дослідити особистий рукописний текст, встановити загальні і приватні ознаки почерку, показавши їх у графічній таблиці.

2. Сформувати питання для експерта, виклавши їх у вигляді фрагмента постанови про призначення почеркознавчої експертизи.

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: письмова мова; почерк; обставини суб’єктивного та об’єктивного характеру; стійкість; варіаційність; індивідуальність; граматичні ознаки; лексичні ознаки; стиль письма; приватні ознаки письмової мови; топографічні ознаки; ознаки почерку.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: визначитися з поняттями: письмо; почерк; обставинами, які впливають на формування письмово-рухових навичок та проявляються в процесі письма. Чітко усвідомити загальні ознаки письмової мови, топографічні ознаки та приватні ознаки на підставі яких встановлюється автор конкретного документа, а також вони можуть враховуватися і при почеркознавчих дослідженнях. Загальні і приватні ознаки почерку. Матеріали, що підлягають наданню в експертну установу при призначенні авторознавчої та почеркознавчої експертиз.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...