Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 5



Тема 4.3. Впізнавальна і репродукційна фотозйомка

Питання для усного опитування та дискусії

1. Мета, вимоги і правила впізнавальної фотозйомки живих осіб.

2. Особливості впізнавальної фотозйомки трупів, невстановлених осіб.

3. Мета, об’єкти, види репродукційної фотозйомки.

4. Вимоги, яких необхідно додержуватись при зйомці за допомогою репродукційних установок, а також фотоапаратами загального призначення.

Практичне завдання

Провести фотозйомку живої особи відповідно до вимог впізнавальної зйомки та фотозйомку документа - речового доказу одним із видів репродукційної зйомки.

Домашнє завдання

Виготовлені на практичних заняттях впізнавальні фотознімки живої особи та фотознімок документа – речового доказу змонтувати на фото-таблиці, зазначивши необхідні реквізити.

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: фотозйомка в анфас і профіль, фотозйомка з поворотом в ¾ голови, умовна горизонтальна лінія осі об’єктива, фон, освітлення, наведення на різкість, фотозйомка трупів невстановленої особи, туалет трупа. Об’єкти і види репродукційної зйомки, стаціонарні і портативні репродукційні установки, світлофільтр.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: впізнавальна фотозйомка при розслідуванні кримінальних справ застосовується як в слідчій, так і в розшуковій діяльності, та з метою реєстрації відповідної категорії осіб. Здійснюється вона як в стаціонарних, так і „польових умовах” з дотриманням вимог стосовно кількості фотознімків; положення і зовнішності особи, яка підлягає зйомці; розмірних характеристик а також вимог стосовно умовної горизонтальної лінії осі об’єктива при зйомці в анфас і профіль. Фотозйомка трупа невстановленої особи має свої особливості стосовно кількості фотознімків, виду зйомки та пози трупа.

По репродукційній фотозйомці, як методу отримання фотокопій документів з дотриманням усіх правил масштабної зйомки, необхідно знати, що існують три види зйомки, із яких найбільш поширеним є використання репродукційних установок як стаціонарного типу, так і портативних, які в більшості застосовуються в „польових умовах” при наявності відповідного джерела живлення. У „польових умовах” можуть використовуватися фотоапарати загального призначення.. Обов’язковою вимогою до цих видів фотозйомки – повинно бути належне освітлення і поруч з об’єктом зйомки в одній площині знаходитися вимірювальний прилад.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 289 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...