Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості виробництва електроенергії



Основною і принциповою особливістю електроенергетичного вироб-ництва, на відміну від інших галузей, становить те, що кількість виробленої електричної енергії в енергосистемі повинна чітко збігатися з її споживанням в реальному часі.

Окремі енергетичні вузли, куди входять електростанції і споживачі, через електричні мережі об’єднуються на паралельну роботу, внаслідок чого утворюються енергетичні системи та об’єднання, які забезпечують надійність і економічність постачання електроенергії.

Створення потужних енергетичних об’єднань підвищує надійність електропостачання споживачів, а також забезпечує значний економічний ефект, який полягає в наступному:

зниження оборотного резерву потужності за рахунок взаємодопомоги паралельно працюючих електростанцій;

зниження загальної встановленої потужності, яка необхідна для покриття максимуму споживання енергосистеми в цілому, за рахунок суміщення графіків навантаження окремих енергосистем;

полегшення проведення планових ремонтів енергогенеруючого обладнання та обладнання електричних мереж;

збільшення потужності енергоблоків на електостанціях, що дозволяє знизити питомі витрати палива, а також собівартість електричної та теплової енергії, що виробляється;

підвищення рівня надійності ОЕС, надійності електропостачання споживачів, із забезпеченням належної якості електроенергії (за рахунок підтримання частоти і напруги в заданих межах).

більш економічний розподіл навантаження між електростанціями з використанням ефективного обладнання.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...