Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 11. Об’єкти цивільних прав. Ознайомитись із планом семінарського заняття, питаннями, що належать до цієї теми



Ознайомитись із планом семінарського заняття, питаннями, що належать до цієї теми.

Опрацювати конспект лекції з даної теми.

Опрацювати рекомендовану для вивчення теми літературу, законспектувати окремі положення, що стосуються питань теми, або зробити нотатки, групуючи їх за певними ознаками.

Рекомендується зробити у робочому зошиті план відповіді на кожне питання, яке виноситься на розгляд під час семінарського заняття.

Самостійно розглянути наступні питання:

1. Оборотоздатність речей в цивільному праві.

При підготовці даного питання необхідно дати визначення оборотоздатності. Звернути увагу на те, що оборотоздатність пов’язана з ступенем свободи участі речей в цивільному обігу. Потрібно засвоїти, що межі оборотоздатності об’єктів цивільних прав залежать від особливостей їх правового режиму та визначаються встановленою законодавством можливістю здійснення правочинів та інших юридичних актів, спрямованих на їх передачу іншим учасникам цивільних відносин.

2. Майно як особливий об’єкт цивільних прав.

Майно є особливим об'єктом цивільних прав. У жодному випадку до складу майна не включаються нематеріальні об’єкти цивільних прав, за винятком майнових прав вимоги. Прикладом майна як об'єкта цивільних прав, що вперше знайшов своє регулювання у новому ЦК України, є підприємство як майновий комплекс. Він об'єднує усі види майна, що забезпечують його діяльність — земельні ділянки, будівлі, споруди, устаткування, інвентар, сировину, продукцію, права вимоги, борги, продукцію, послуги, засоби індивідуалізації як підприємства Звернути увагу на те, що в залежності від галузі права термін майно буде мати різне правове значення.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...