Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 12. Правочини. Ознайомитись із планом семінарського заняття, питаннями, що належать до цієї теми



Ознайомитись із планом семінарського заняття, питаннями, що належать до цієї теми.

Опрацювати конспект лекції з даної теми.

Опрацювати рекомендовану для вивчення теми літературу, законспектувати окремі положення, що стосуються питань теми, або зробити нотатки, групуючи їх за певними ознаками.

Рекомендується зробити у робочому зошиті план відповіді на кожне питання, яке виноситься на розгляд під час семінарського заняття.

Самостійно розглянути наступні питання:

1. Тлумачення змісту правочину.

Слід визначити в чому полягає тлумачення змісту правочину та основні способи, які застосовуються при тлумаченні правочину. Закон надає право тлумачити зміст правочину його сторонам. Необхідно в даному випадку уяснити, що необхідність тлумачення волі сторони правочину виникає якщо волевиявлення виражене не чітко. У даному випадку мова буде йти не про тлумачення змісту законодавства, а про тлумачення самого змісту правочину. Якщо сторони не дійдуть згоди щодо тлумачення правочину, вони можуть звернутися до суду з вимогою постановити судове рішення про тлумачення змісту правочину, яке буде мати обов’язкову силу.

2. Значення правочинів.

Необхідно зазначити, що час відіграє істотну роль у цивільних правовідносинах, суб'єктивні права та юридичні обов'язки їхніх учасників виникають, розвиваються і припиняються у певний час. Слід звернути увагу на те, що у сфері цивільно-правових відносин юридичне значення має не закінчення часу взагалі, а закінчення певного строку, настання певного моменту в часі. Перебіг і обчислення строків у цивільному праві відбуваються за правилами, встановленими за волею законодавця.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 163 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...