Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 9. Підприємницькі товариства. Ознайомитись із планом семінарського заняття, питаннями, що належать до цієї теми



Ознайомитись із планом семінарського заняття, питаннями, що належать до цієї теми.

Опрацювати конспект лекції з даної теми.

Опрацювати рекомендовану для вивчення теми літературу, законспектувати окремі положення, що стосуються питань теми, або зробити нотатки, групуючи їх за певними ознаками.

Рекомендується зробити у робочому зошиті план відповіді на кожне питання, яке виноситься на розгляд під час семінарського заняття.

Самостійно розглянути наступні питання:

1. Зміст установчих документів підприємницьких товариств.

При вивчені даного питання слід визначитися з поняттям підприємницьких товариств та їх видами. Проаналізувати положення Закону України „Про господарські товариства” від 19 вересня 1991 року та Цивільного кодексу України в частині змісту установчих документів підприємницьких товариств. Звернути увагу на те, що в залежності від виду юридичної особи до умов, які повинні бути закріплені в статуті та засновницькому договорі пред'являються різні вимоги щодо змісту даних установчих документів.

2. Порядок створення господарського товариства.

Розглянути положення ст.1 Закону України „Про господарські товариства”, де дається визначення господарських товариств та охарактеризувати ознаки у відповідності до яких підприємств, установи, та організації визнаються господарськими товариствами. Учасниками господарських товариств можуть бути юридичні та фізичні особи. Слід звернути увагу на те, що законом може бути заборонена чи обмежена участь окремих категорій громадян у господарських товариствах, за винятком відкритих акціонерних товариств.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 149 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...