Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мережеві графіки та їх застосування



Розглянута транспортна задача, як і деякі інші задачі оптимального управління можуть бути зображена в графічному вигляді. Це дає змогу наочно уявити весь процес в комплексі, взаємозв’язку окремих елементів. Моделювання складних взаємозв’язаних процесів називається мережевим плануванням. Основою мережевого планування є мережева модель.

Під мережевою моделлю розуміють інформаційну модель, що описує реалізацію комплексу взаємозв’язаних робіт.

Зображають мережеву модель у вигляді мережевого графіка або графа, який відображає порядок виконання робіт в часі. Графом називають сукупність точок (вершин), сполучених лініями. Граф також може містити додаткову інформацію (вартість, кількість та ін.). Детальніше про графи буде наведено інформацію в розділі.........

Використання мережевого планування дає змогу збільшити ефективність управління, чітко координувати роботу на всіх етапах, визначати найбільш важливі задачі, визначати терміни їх реалізації та ін.

Мережеве планування використовується не лише для окремих задач планування та управління, а і для спеціального класу систем організації управління – систем мережевого планування та управління.

Приклад. Для транспортної задачі з попереднього прикладу розв’язок запишемо у вигляді мережевого графіка (Рис. 2.25).

Іншим прикладом мережевого графіка також може бути блок-схема алгоритму, відома з курсу інформатики та комп’ютерної техніки.

Отже, взаємозв’язані, тривалі в часі процеси можна моделювати за допомогою мережевого графіка.

 
 


Рис. 2.25. Мережевий графік транспортної задачі.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1319 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...