Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Водночас, на рівні української держави засади ідеологічної роботи ще не набули узагальненого вигляду у конкретних нормативно-правових актах (законах, концепціях тощо)



Деякі інші аспекти, які стосуються діяльності держави та Збройних Сил в ідеологічній сфері, відображені у Законах України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”, “Про основи національної безпеки України”, “Про оборону України”, “Про Збройні Сили України”, Стратегії національної безпеки України, Воєнній доктрині України, Стратегічному оборонному бюлетені України, Концепції ідеологічної роботи у Збройних Силах України, Концепції виховної роботи у Збройних Силах та інших військових формуваннях України, Концепції гуманітарного і соціального розвитку у Збройних Силах України, Концепції військово-патріотичного виховання у Збройних Силах України тощо.

Важливим рубежем в удосконаленні діяльності військового відомства в ідеологічній сфері став 2013 рік, коли відповідними наказами Міністерства оборони України були затверджені вищезазначена Концепція ідеологічної роботи у Збройних Силах України, а такожІнструкція з організації воєнно-ідеологічної підготовки у Збройних Силах України та Зміни до Інструкції з організації інформаційно-пропагандистського забезпечення у Збройних Силах України. У вказаних документах, зокрема, викладено концептуальні та організаційні засади побудови системи ідеологічної роботи та воєнно-ідеологічної підготовки у Збройних Силах України, визначені основні поняття і категорії тощо.

Важливо посилити ідеологічну складову в загальній системі виховання особового складу. Солдат без ідеології – не солдат. Кожний військовослужбовець насамперед – патріот своєї Вітчизни. Питання ідеології за своєю значимістю знаходиться на одному рівні з бойовою підготовкою, а отже, потребує належної уваги. Міністр оборони України Павло Лебедєв

Ідеологія держави, має вбирати в себе як цінності, сформовані самим українським народом, так і цінності, що поділяються світовою спільнотою і не суперечать національним інтересам. Аналіз поглядів науковців дозволяє стверджувати, що ідеологія держави має включати:

національну ідею – світоглядну основу ідеології;

концепцію основ ідеології української держави – систему основних цінностей і пріоритетів культурно-історичного, політичного, правового, економічного, соціально-гуманістичного і геополітичного розвитку України;

програми по реалізації концепції основ ідеології української держави на рівні галузей, відомств і регіонів;





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 494 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...