Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відповіді на тести



                             
г а а г б б в в б а в г а б в
                             
г в в г а б в а б в а б в а в
                     
б а г в а а в б б г  

РОЗДІЛ ІІ
ОБЛІК ГРОШОВИХ КОШТІВ

2.1.Сутність грошових коштів та завдання бухгалтерського обліку грошових коштів

2.2. Облік грошових коштів в касі

2.3. Облік інших грошових коштів

2.4.Облік грошових коштів на поточних рахунках у банку

2.5. Облік грошових коштів на інших рахунках у банку

2.6. Контрольні питання

2.7. Тести для самоконтролю

Після вивчення розділу Ви повинні вміти:

- застосовувати положення нормативних документів щодо ведення обліку грошових коштів;

- контролювати правильність документального оформлення операцій з грошовими коштами;

- відображати на рахунках бухгалтерського обліку касові операції;

- відображати на рахунках бухгалтерського обліку господарські операції на поточних та інших рахунках у банку у національній валюті;

- відображати на рахунках бухгалтерського обліку господарські операції на поточних та інших рахунках у банку в іноземній валюті;

- відображати на рахунках бухгалтерського обліку операції з руху грошових документів та інших грошових коштів.

Ключові слова та поняття: грошові кошти, готівка,каса, готівкові розрахунки, грошові документи, грошові кошти в дорозі, поточний рахунок, депозитний рахунок, розрахункові документи, платіжне доручення, платіжна вимога-доручення, меморіальний ордер, акредитив, розрахунковий чек, виписка банку.

Перелік основних законодавчих та нормативних документів, які формують методологічне забезпечення обліку грошових коштів:

1. Інструкція № 492 – Інструкція про порядок відкриття, використання та закриття рахунків в національній та іноземній валютах, затверджена Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 р. № 492.

2. Інструкція № 22 - Інструкція про безготівкові розрахунки в Україні, затверджена Постановою Правління НБУ від 21.01.2004 р. № 22.

3. Інструкція № 291 - Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов`язань та господарських операцій, затверджена наказом Міністерства фінансів України № 291 від 30.11.1999р.

4. П(С)БО 2 — Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 «Баланс», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 р. № 87.

5. П(С)БО 4 — 4 «Звіт про рух грошових коштів», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 р. № 87.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 2147 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...