Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ I. Склад фонду оплати праці та інші виплати



У рядках 4010–4120 відображається фонд заробітної плати штатних працівників, нарахований за період з початку року та його структура, визначені згідно з Інструкцією зі статистики заробітної плати.

Складові фонду основної (рядок 4020) та додаткової заробітної плати (рядок 4030), заохочувальних та компенсаційних виплат (рядок 4080) визначено відповідно у п. 2.1, 2.2 і 2.3 Інструкції зі статистики заробітної плати.

Дані рядка 4010 форми № 1-ПВ термінова-квартальна дорівнюють даним рядка 1070 форми № 1-ПВ термінова-місячна по графі 2 за відповідний період.

У рядку 4040 відображаються суми нарахованих надбавок та доплат до тарифних ставок та посадових окладів, перелік яких міститься у п.п. 2.2.1 Інструкції зі статистики заробітної плати.

У рядку 4060 відображаються суми, нараховані працівникам відповідно до Закону України “Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушеннями строків їх виплати”, згідно з порядком, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.97 № 1427 зі змінами і доповненнями. Нарахування відображаються у звіті за місяць, коли здійснена виплата, незалежно від часу, за який вона проводиться.

У рядку 4070 відображаються суми, нараховані працівникам відповідно до Закону України “Про індексацію грошових доходів населення”, згідно з порядком, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.98 № 663 зі змінами і доповненнями.

У рядку 4090 відображаються суми нарахованої матеріальної допомоги, яка носить систематичний характер (п.п. 2.3.3 Інструкції зі статистики заробітної плати).

У рядку 4100 відображаються суми, пов’язані з наданням соціальних пільг працівникам, що носять індивідуальний характер. Їх перелік міститься у п.п. 2.3.4 Інструкції зі статистики заробітної плати.

У рядку 4110 відображаються суми оплати за невідпрацьований час, що входять до складу фонду додаткової заробітної плати та інших заохочувальних і компенсаційних виплат, визначені п.п. 2.2.12 та 2.3.1 Інструкції зі статистики заробітної плати.

У рядку 4111 виділяються суми, оплати (компенсації) усіх видів відпусток, а саме щорічних (основної та додаткових) та інших додаткових відпусток: працівникам, які мають дітей, наданих відповідно до колективного договору, у зв’язку з навчанням, а також творчих відпусток, наданих відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Суми нарахувань за час відпусток, на відміну від порядку їх виплати до настання відпустки, у фонді оплати праці відображаються пропорційно часу, що припадає на дні відпустки у звітному періоді.

Показники у рядках 4120-4150 розділу І заповнюються у звіті за січень – грудень.

У рядку 4120 відображається вартість продукції, виданої працівникам при натуральній формі оплати праці, визначена згідно п.п. 2.1.7. Інструкції зі статистики заробітної плати.

Натуральна оплата праці характерна, в основному, для сільського, лісового та рибного господарства, оскільки це може бути власна продукція, що не пройшла промислової переробки, або цукор. Перелік товарів, не дозволених до виплати натурою, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.93 р. № 244.

У рядку 4130 відображаються суми доходів, дивідендів, що нараховані за акціями, внесками та договорами оренди земельних ділянок і майнових паїв особам, які належать до облікової кількості штатних працівників підприємства. Ці суми відображаються у звіті в момент їхнього нарахування незалежно від періоду, за який вони здійснені. Орендна плата, видана в натуральній формі, для відображення у звіті оцінюється у грошовому еквіваленті.

У рядку 4140 відображаються аналогічні суми нарахувань фізичним особам, які не перебувають в обліковому складі підприємства.

У рядку 4144 відображаються суми, нараховані працівникам підприємства за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на випадок тимчасової втрати працездатності, а також зумовлені народженням та похованням, а саме допомоги:

по тимчасовій непрацездатності, включаючи суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок власних коштів підприємства;

по вагітності та пологах;

при народженні дитини;

по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

на поховання (за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності).

У рядку 4145 відображаються суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок власних коштів підприємства, нараховані згідно з Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 р. № 439 зі змінами та доповненнями.

У рядку 4150 відображається вартість продукції як власного виробництва, так і отриманої за бартером, проданої працівникам в рахунок грошової оплати праці або при безготівкових розрахунках за послуги, надані працівникам (комунальні та інші). При цьому вартість реалізованої продукції (наданих послуг) працівникам враховується за період з початку звітного року незалежно від періоду, за який були здійснені ці нарахування.

Розділ II. Кількість та фонд оплати праці окремих категорій
працівників

У рядку 7010 по графі 1 відображається середньооблікова кількість жінок - штатних працівників, визначена згідно з Інструкцією зі статистики кількості працівників. До розрахунку не включаються жінки у період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до досягнення нею відповідного віку, передбаченого чинним законодавством. У графі 2 по цьому рядку відображається фонд оплати праці жінок, включених до середньооблікової кількості штатних працівників, а у графі 3 - відпрацьований ними час.

Рядок 7020 заповнюють бюджетні установи, в яких оплата праці здійснюється за рахунок видатків бюджетів по коду статті бюджетної класифікації "1111 – заробітна плата". У графі 1 відображається середньооблікова кількість штатних працівників, оплата яких повністю або частково фінансується за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. У графі 2 відображається відповідно сума нарахувань цій категорії працівників тільки за рахунок видатків зазначених бюджетів.

У бюджетних установах, оплата праці в яких повністю фінансується за рахунок бюджетних коштів, дані у рядку 7020 графа 1 дорівнюють даним рядка 1040 графа 2 форми №1-ПВ термінова–місячна; дані рядка 7020 графа 2 дорівнюють даним рядка 1070 графа 2 форми №1-ПВ термінова–місячна.

У рядку 7030 відображається кількість та фонд оплати працівників, які прийняті на роботу за сумісництвом з інших підприємств (зовнішні сумісники).

У рядку 7040 відображається кількість та фонд оплати працюючих за цивільно-правовими договорами відповідно. До них відносяться фізичні особи (крім суб’єктів підприємницької діяльності), з якими укладені такі договори, за умови сплати страхових внесків до Пенсійного фонду із суми оплати за роботи.

Середня кількість зовнішніх сумісників та працюючих за цивільно-правовими договорами (графа 1) визначається згідно п.п.3.3. Інструкції зі статистики кількості працівників. За період з початку року показники визначаються шляхом підсумовування середньої кількості працівників відповідної категорії за усі місяці періоду і ділення отриманої суми на кількість місяців, тобто на 3,6,9,12.

Працівник, який перебуває в обліковому складі підприємства і уклав цивільно-правовий договір з цим самим роботодавцем у рядку 7040 не враховується.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 522 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...