Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варварське ставлення до природного середовища



Ще одним негативним явищем у суспільстві є варварське, злочинне ставлення до природного середовища. Людина, перетворюючи і підкоряючи собі природу, часто необдумано нищить її. А ставлення до природи починається з дитинства. Кожне зламане деревце, посаджене іншими, кожна знищена тваринка, пташка призводять у подальшому до більш недбалого і злочинного ставлення до природи на вищих щаблях суспільства. Потрібно пам’ятати, що людина є складовою частиною навколишньої природи., тому ми покликані берегти рослинний, тваринний світ і водні джерела.

В давнину наші предки вважали воду живою. Якийсь час людина може прожити без їжі, а без води неможливе життя на Землі. Людина в переважній більшості складається з води. Великим гріхом вважалося плювати в колодязь. Існує народне прислів’я: «Не плюй в колодязь, бо пригодиться водиці напиться». Не можна було засмічувати річки, озера, ставки. Вода повинна бути чистою. В казках, які є народною творчістю, згадується про «живу» і «мертву» воду. Зараз вчені довели, що вода справді є живою, вона сприймає інформацію, вбирає її. Вода змінює свою структуру, замерзаючи. Вода також змінює свою структуру під впливом молитви, адже молитва несе позитивну, благодатну енергію Цим пояснюють цілющу властивість освяченої води. Відповідно, засмічена нечистотами вода, не тільки матеріальними, а й духовними, негативно впливає на людину, призводить до хвороб. Вода розносить набуту інформацію по всьому організму, зцілюючи або згубно діючи на його органи.

Як бачимо, в сучасному суспільстві існує безліч негативних явищ, та до того ж сучасна людина стала надто лінивою. Прикладом цього є хоча б те, що поля позаростали бур’янами і кущами. Їх не обробляють, бо для сучасної людини це важко. Кожен каже, що вирощені овочі не вартують того, «краще я куплю собі». Але купить з ГМО, нітратами, пестицидами і іншим негативом. Прикладом лінощів сучасної людини є й те, як студенти намагаються обдурити викладача, стають винахідниками і раціоналізаторами в цьому питанні, лиш би не вивчати заданий матеріал. Ми не лінуємося кинути папір під парту в аудиторії, на вулиці, але лінуємося його підняти. Чуємо. як дехто каже: «А що мені дала та Україна?» Та варто спитати себе: «А що я дав Україні, що зробив для її процвітання?» Люди вважають, що інші їм зобов’язані. Та все починається з малого. Кожному потрібно почати з себе. Якщо кожен з нас не буде лузати насіння, кидати папери в аудиторії, маршрутному таксі, на вулиці, засмічувати річку, ламати посаджене іншим деревце, врешті дотримуватись культури, не зловживатиме алкоголем, не труїтиме себе і оточуючих сигаретним димом та не здійснюватиме іншого негативу, то Україна незабаром стане не тільки матеріально багатою, процвітаючою державою, а й високодуховною спільнотою. І тоді висока мораль кожної людини зокрема буде запорукою високої моралі всього суспільства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...