Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПРАВИЛО 5. Включайте до графіка відпусток не лише щорічні, а й інші оплачувані відпустки, що надаються протягом календарного року



Згідно із Законом про відпустки роботодавець має спланувати лише надання щорічних (основної та додаткових) відпусток. Нагадаємо, що до щорічних додаткових відпусток належать:

• додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці (ст. 7 Закону про відпустки);

• додаткова відпустка за особливий характер праці (наприклад, за ненормований робочий день, ст. 8 Закону про відпустки);

• інші додаткові відпустки, передбачені законодавством (наприклад, додаткова відпустка державним службовцям).

Утім, оскільки графік відпусток — це насамперед інструмент планування стабільної роботи навчального закладу, до графіка варто включити й додаткову відпустку працівникам, які мають дітей, додаткові відпустки, що надаються особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (наприклад, передбачені п. 22 ст. 20 та п. 1 ст. 21 Закону № 796).

Відповідно до статті 19 Закону про відпустки жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у т. ч. у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, чи одному із прийомних батьків, надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Для визначення права на додаткову відпустку працівникам, які мають дітей, скористайтеся відомостями з особових справ.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 631 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...