Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Безпека праці на стригальному пункті та під час купання овець



Для стрижки овець великого поширення набули електростригальні агрегати. Безпечна робота на стригальному апараті залежить у першу чергу від правильності його монтажу. Пункт для стрижки овець повинен розташовуватись у сухому, світлому й просторому приміщені.

Стригальні агрегати знаходяться під напругою 220-380 В, небезпечною для життя людини у випадку дотику до незахищених струмоведучих частин. Тому особливу увагу необхідно звертати на стан кабелю й електропроводки.

Корпуси всіх електродвигунів обов’язково необхідно заземлити (занулити), а кінці заземлюючих проводів надійно (зварюванням) приєднати до заземлювачів. Стригальні пункти повинні бути добре забезпечені протипожежними засобами. Робітники, які обслуговують електростригальний агрегат, повинні добре знати правила електробезпеки і надання першої допомоги при ураженні електричним струмом.

Стригалі, заточувальники ріжучих інструментів під час роботи повинні стояти на сухих дерев’яних щитах, гратах або діелектричних гумових килимках. Працювати на вологій підлозі забороняється.

При подачі овець на стрижку подавальники не повинні заважати роботі стригалів. При подачі кіз або цапів на чесання або стрижку один з подавальників повинен допомагати стригалю фіксувати тварину.

Включення та виключення стригальної машини слід робити без навантаження.

Заборонено сидіти або опиратись на стрічку транспортера руками. Перед його пуском потрібно подати умовний знак. Закрутку пресу, обв’язування дротом та пакування вовни слід проводити у рукавичках. Завантаження пресувальної камери вовною, пакування кіп вовни та її втискування необхідно проводити при вимкненому електродвигуні приводу гідронасосу. При завантаженні кіп вовни на автотранспортер не можна стояти під краном-балкою й купою вовни. Укладання кіп вовни слід проводити при надійно закритих бортах, а при укладанні верхніх ярусів не можна ставати на крайні купи, складені біля бортів.

При підготовці до купання овець концентрованим розчином кріолінгексахлоранової суміші, емульсією цієї суміші або неоцідолу слід користуватися засобами індивідуального захисту (рукавичками, фартухами, окулярами та респіраторами).

При подачі тварин у ванну за допомогою штовхаючого возика слід подавати умовний сигнал. Направлення та швидкість рухів штовхаючого возика змінювати лише після його зупинки. Стежити за тим, щоб кільця кабелю-штори вільно линули по дроту. Не допускати присутності людей у зоні руху возика.

Після приготування розчинів, емульсій для купання тварин залишки гексахлорану або неоцідолу слід забрати в склад. Відра та інші речі, які використовувались для приготування розчину, ретельно промити чистою водою.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 528 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...