Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості складання і оформлення документів по зверненням громадян



Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

Заява - це документ, який містить прохання особи або установи щодо здійснення своїх прав або захисту інтересів.

Реквізити:

♦ адресат (назва установи або посада, прізвище та ініціали керівника у давальному відмінку, на ім’я яких подається заява).

♦ адресант (назва установи або посада, прізвище, ім’я, по-батькові у родовому відмінку (іноді адреса і паспортні дані) особи, яка звертається із заявою).

♦ назва виду документа.

♦ текст.

♦ підстава (додаток): перелік документів доданих до заяви на підтвердження її правомірності.

♦ дата.

♦ підпис.

Заява пишеться власноручно в одному примірнику. Різновидами заяви є заява-зобов’язання (прохання про надання позики), заява про відкриття рахунка, про притягнення до відповідальності тощо.

Пропозиція - це документ, у якому особа (установа) висловлює свої думки щодо методів поліпшення діяльності державних органів, громадських організацій, установ.

Реквізити:

♦ назва міністерства, якому підпорядковується установа.

♦ повна назва організації – автора документа.

♦ адресат.

♦ адресант.

♦ назва виду документа.

♦ дата.

♦ місце написання.

♦ заголовок.

♦ текст.

♦ посада.

♦ підпис.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 572 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...