Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інфраструктурні витрати та транзакційні платежі



Чинне законодавство та нормативна база (Закон України «Про ціни і ціноутворення» від 03.12.1990 № 507-XII та прийнята у його розвиток постанова Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548) дотепер передбачають державне регулювання цін і тарифів на розроблення документації із землеустрою та проведення землеоціночних робіт, тобто вільні ціни і тарифи у цих галузях застосовуватися не можуть, попри сформованість досить розвиненого конкурентного середовища. Зокрема, вже понад 3 тис. суб’єктів господарської діяльності мають ліцензії на право провадження господарської діяльності щодо виконання землевпорядних та землеоціночних робіт;

Регулювання цін і тарифів на розроблення документації із землеустрою та проведення землеоціночних робіт у даний час не забезпечене належним чином, зокрема для такого регулювання наразі переважно застосовуються Розміри оплати земельно-кадастрових робіт та послуг (наказ Держкомзему України, Мінфіну України, Мінекономіки України від 15.06.2001 № 97/298/124), хоча зазначений документ не призначений для встановлення цін (тарифів) на розроблення документації із землеустрою та проведення землеоціночних робіт і натомість має регулювати вартість адміністративних послуг, що надаються органами земельних ресурсів.

Законом України «Про захист конституційних прав громадян на землю» від 20.01.2005 № 2375-IV встановлена гранична вартість робіт із землеустрою щодо виготовлення документів, які посвідчують право власності на земельні ділянки, що мало кореспондується із реальною собівартістю відповідних робіт і призводить до виникнення зворотного ефекту, порівняно із задумом авторів законопроекту, – непоодинокі випадки, коли землевпорядні організації відмовляються від виконання відповідних робіт внаслідок їх явної збитковості.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 460 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...