Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Розгляд поставлених питань потребує огляду колізій у сімейному законодавстві різних країн, що стосується умов і перешкод укладенню шлюбу



Розгляд поставлених питань потребує огляду колізій у сімейному законодавстві різних країн, що стосується умов і перешкод укладенню шлюбу, умов його припинення, прав і обов’язків подружжя тощо. Для цього треба зробити огляд як вітчизняного, так і іноземного шлюбно-сімейного законодавства. Далі потрібно перейти до розкриття проблеми подолання зазначених колізій шляхом укладення міжнародних договорів про правову допомогу у цивільних і сімейних справах.

Студентам необхідно розкрити зміст положень законодавства України, що регулює шлюбно-сімейні відносини, ускладнені іноземним елементом. Необхідно звернути увагу на питання про консульські шлюби та їх правовий статус, про дійсність шлюбів між іноземцями, укладених за кордоном, визначити конвенції, що стосуються питань сімейного права.

При розгляді наступних питань плану необхідно визначити поняття спадкових відносин з іноземним елементом, основні колізії спадкового права.

Під час підготовки до запитань про спадкування іноземними громадянами в Україні, спадкування українськими громадянами за кордоном, слід спиратися на норми національного законодавства, а також міжнародних конвенцій з питань спадкування.

Необхідно визначити роль і значення договорів про правову допомогу в уніфікації спадкових норм і правового регулювання спадкових правовідносин у сучасному міжнародному приватному праві.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...