Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання. А) Складіть перелік необхідних документів, що повинна надати громадянка Румунії для укладення на території України шлюбу з громадянином України



Завдання 1.

А) Складіть перелік необхідних документів, що повинна надати громадянка Румунії для укладення на території України шлюбу з громадянином України.

Б) Змоделюйте ситуацію, за якої укладений на території іноземної держави шлюб буде визнаний в Україні «кульгаючим».

Завдання 2.

До суду м. Харкова звернулася з позовом громадянка Іраку про визнання її спадкоємицею за законом громадянина України Н. у відношенні майна, залишеного останнім після смерті в Україні.

Громадянин Н., під час службового відрядження уклав із громадянкою Іраку шлюб, який був оформлений шляхом вінчання в православній церкві Іраку. Пізніше громадянин Н. переїхав на постійне місце проживання в м. Харків, де через 3 роки уклав шлюб із громадянкою України М. У 2006 р. Н. помер і виникло запитання про спадкування його майна.

Як вирішити цю суперечку? Чи є дійсним шлюб громадянина України з громадянкою Іраку? Чи повинен бути позов задоволений?

Завдання 3.

Складіть проект заповіту громадянина України, який постійно мешкає на території Російської Федерації, але оформив заповіт на території Польщі. Спадкоємці за заповітом: син – громадянин України, двоюрідна сестра – громадянка Польщі, які постійно проживають на території Польщі. Спадкове майно: нерухоме – знаходиться в Україні та Чорногорії, рухоме – в Росії та Україні (у тому числі цінні папери польської будівельної компанії).

Визначте право, що підлягає застосуванню до спадкових відносин.

Завдання 4.

Громадянин України К., який постійно проживав у м. Чернігові, працював водієм на підприємстві в м. Нарві (Естонія). Його дружина, громадянка Естонії, проживала разом з ним. Вона народилась у 1930 р. у естонському селі, у сім’ї старообрядців.

К. загинув під час аварії у 1997 р., після його смерті залишились син (проживає в м. Нарві), дочка (проживає в м. Чернігові) і брат (проживає в м. Талліні). Заповіту складено не було. Після смерті К. виникли суперечки з приводу майна померлого. У Чернігові він мав власний будинок і автомобіль, в Усть-Нарві (Естонія) – літній будиночок та цегляний гараж, а також внесок в естонському банку (м. Нарва).

Які положення щодо спадкування містяться у договорі про правову допомогу між Україною та Естонією? В установах якої країни повинні вирішуватись питання про спадкування? Яким чином вони мають бути вирішені?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...