Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. G Перше питання має важливе значення для розуміння практичного втілення партнерства в суспільних відносинах



G Перше питання має важливе значення для розуміння практичного втілення партнерства в суспільних відносинах. У відповіді на нього надається оцінка стану розвитку соціально-правових механізмів організації партнерства на рівні політичних, бізнесових, трудових та інших відносин. В цьому питанні характеризується ступінь наближеності основних параметрів правового поля до встановлення рівноправних і збалансованих відносин в зазначених сферах суспільного життя.

G Друге питання містить в собі загальний огляд форм правового регулювання взаємодії органів державної влади, профспілок та організацій власників засобів виробництва за період незалежності України. Потрібно вказати на видозмінення проблематики, яка розкривається в генеральній, галузевій та територіальних угодах протягом цього часу та розкрити її вплив на розвиток суспільних відносин в сучасних умовах.

G Трете питання розкриває сутність взаємодії власника засобів виробництва і працівників в галузі досягнення балансу прав і можливостей в отримання благ від процесу виробництва. В ньому відображується сутність та зміст колективного договору, специфіка складання та засоби контролю за його виконанням. Також, характеризуються перспективи використання цього нормативного документа в регулюванні сучасних суспільно-трудових відносин в нашій країні.

G Четверте питання передбачає надання загальної оцінки основних норм регуляції відносин в сфері виробництва суспільних благ та ступінь їх наближеності до партнерства. Головну увагу в цьому випадку необхідно приділити творчому переосмисленню нормативних документів, які регулюють трудові відносини на момент виконання завдання. Розкриття цього питання передбачає наявність знань міжнародних актів, які регулюють розбудову партнерства в суспільно-трудових відносинах і стан їх виконання в Україні.

Питання та завдання для самоконтролю

1. Який зміст мають генеральна, галузева та територіальна угоди як стимулятори розвитку партнерства в процесі виробництва суспільних благ?

2. Надайте визначення колективного договору?

3. Якими повинні бути основні положення колективного договору?

4. Що являють собою принципи соціального партнерства в трудових відносинах?

5. Які установи виступають сторонами соціального партнерства в процесі регуляції трудових відносин?

6. Які завдання ставить перед собою Національна служба посередництва та примирення?

7. У чому може полягати предмет колективного трудового спору?

8. Як виглядає порядок проведення страйку та що може сприяти визнанню його незаконним?

9. Які гарантії має працівник в процесі вирішення протиріч в трудових відносинах?

10. Перерахуйте та коротко охарактеризуйте основні форми участі працівників в управлінні організацією задля досягнення партнерства.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...