Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. G Перше питання торкається в багатьох аспектах нової форми суспільно-державної взаємодії, яка повинна відбуватися між органами місцевого самоврядування та



G Перше питання торкається в багатьох аспектах нової форми суспільно-державної взаємодії, яка повинна відбуватися між органами місцевого самоврядування та некомерційними організаціями на основі довіри та взаємної відповідальності задля досягнення гармонії та збалансованості суспільного життя. Студенту необхідно розкрити поняття соціального замовлення як механізму надання послуг населенню. Також потрібно відобразити принципи та основні правила формування і реалізації цієї форми партнерства в сучасних суспільно-державних відносинах.

G Друге питання має висвітлювати тотожність та розбіжності між соціальним та муніципальним замовленням. Слід визначити критерії їх розподілу та головні напрямки їх реалізації. Також в цьому питанні аналізується законодавча база формування вказаних форм розвитку міського самоврядування та готовність державного апарату їх реалізовувати.

G Під час розкриття третього питання основна увага повинна бути приділена перевагам та недолікам соціального замовлення як механізму реалізації партнерства в сучасних умовах. Потрібно розкрити такі «вузькі місця», як фінансування, сфери та умови реалізації соціального замовлення. На основі проведеного аналізу визначаються основні кроки оптимізації механізмів реалізації партнерства в суспільно-державних відносинах.

G Четверте питання стосується найболючішої проблеми реалізації соціального замовлення на всьому пострадянському просторі. В ньому висвітлюються форми відповідальності (адміністративна, кримінальна та інші) згідно зі ступенем зловживання в розподілі фінансування та спрямування активності соціальних працівників. Базуючись на існуючих нормативних актах, слід розкрити відповідність та ефективність механізмів контролю за реалізацією вказаних різновидів соціального замовлення в сучасних суспільних відносинах.

Питання та завдання для самоконтролю

1. Надайте визначення соціального замовлення та вкажіть його різновиди?

2. З чого складається порядок розробки цільових соціальних програм?

3. Якими повинні бути мета та напрямки реалізації цільової соціальної програми?

4. В чому полягає специфіка тендеру та конкурсу як інструментів реалізації соціального замовлення?

5. Які договірні механізмі передбачені для реалізації соціального замовлення?

6. Яка різниця між субсидією та субвенцією для виконання замовлення щодо встановлених соціальних послуг?

7. Яку роль виконує організація-підрядник в реалізації соціального замовлення?

8. В чому полягають переваги та недоліки використання соціального замовлення як форми регуляції суспільних відносин?

9. Яка відповідальність передбачена за невиконання або зловживання умовами формування соціального замовлення?

10. Перерахуйте основні напрямки оптимізації механізмів реалізації соціального замовлення в сучасних умовах?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...