Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні правила для безпечного проведення занять



4 важливі компоненти, які повинні бути присутні в будь-якій тренувальній програмі: 1. Розминка 2. Основна частина 3. Заминка 4. Розтяжка

Техніка дихання
*
При виконанні силових вправ – видих робити в момент найбільшого силового навантаження, а вдих в момент найменшого.

*При виконанні вправ на розвиток гнучкості, розтяжку – вдих робити в положенні, яке сприяє розширенню грудної клітки, а видих в положеннях, коли грудна клітка стискається. Наприклад: при нахилі корпусу вниз (складочка) – видих необхідно робити нахиляючись вперед (грудна клітка і органи черевної порожнини в цей момент стискаються, що допомагає більш повному витісненню повітря).

*При повільному бігу на кожен вдих і видих припадає по 3-4 кроки, при швидшому русі 1-2 кроки.

Головне правило – не затримувати дихання! Затримуючи дихання при виконанні вправ підвищується тиск крові в серці і судинах, що може призводити до надмірного навантаження на серце, в кровоносній системі та запаморочення. Переконайтеся, що Ви видихаєте при виконанні навантаження і вдихаєте в розслабленій фазі вправи.

Найчастіші помилки:
1.Похитування при розтяжці (стретчинг) – помилка! Не пружинити при розтяжці. Ефективніше і безпечніше буде зупинитись в найнижчій точці і повільно тягнутись затримавши дане положення.

2.Згинання колін нижче 90 градусів (присідання) – небезпечно. Велике навантаження на коліна.

3.Нахил головою вниз на тривалий час і швидка зміна висоти. Може впливати на кров'яний тиск, сильне навантаження на серце, запаморочення. Підйом робити повільно тримаючи спину округлою, або підіймаючись зробити глибокий вдих, руки в сторони і видих вниз.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 488 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...