Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 4.2. Загальні положення провадження у справах про адміністративні правопорушення



Семінарське заняття – 2 години

Мета:

- освітня (навчальна) – надати студентам допомогу в опрацюванні та засвоєнні теоретичного та нормативного матеріалу з питань здійснення адміністративних проваджень у справах про адміністративні правопорушення, а саме: розглянути характеристику поняття та змісту адміністративного провадження у справах про адміністративні правопорушення; класифікувати стадії провадження, етапи та окремі процесуальні дії; розкрити компетенцію органів, уповноважених здійснювати адміністративне розслідування, складати матеріали та розглядати справи і приймати по ним рішення, права й обов’язки інших учасників адміністративного провадження (потерпілих, правопорушників, експерта, спеціаліста, перекладача та ін.); опрацювати питання складення процесуальних документів в межах даного провадження, провести обговорення щодо правильності виконання та вирішення запропонованих ситуативних завдань і задач;

- розвиваюча – навчити орієнтуватися у структурі адміністративного провадження у справах про адміністративні проступки;

- виховна – формувати у студентів свідомість щодо визначальної ролі дотримання принципу законності в рамках адміністративного провадження.

Основні поняття: провадження, провадження у справах про адміністративні правопорушення, принципи провадження, учасники провадження, докази, джерела доказів, процес доказування, підвідомчість, стадії, процесуальні строки, адміністративне стягнення, попередження, штраф, конфіскація, оплатне вилучення предмета, громадські роботи, виправні роботи, адміністративний арешт.

План

1. Провадження у справах про адміністративні правопорушення, його поняття, особливості, види, завдання та принципи.

2. Суб’єкти провадження у справах про адміністративні правопорушення.

3. Стадії провадження у справах про адміністративні правопорушення.

4. Докази й доказування у справах про адміністративні правопорушення.

5. Заходи забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 287 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...