Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Неперервність функції в точці і на відрізку



  Функцію , що визначена в деякому околі точки , називають неперервною в точці , якщо: 1) вона визначена в точці , тобто існує ; 2) існує границя функції при , що прямує до , тобто існує ; 3) ця границя дорівнює значенню функції в точці х 0, тобто .

Наведемо означення неперервності функції, яке є еквівалентним попередньому, і засноване на понятті нескінченно малої величини. Дамо аргументу приріст , тоді функція отримає приріст
.

  Функцію називають неперервною в точці , якщо вона визначена в цій точці і нескінченно малому приросту аргументу відповідає нескінченно малий приріст функції , тобто .
Зауваження. Визначення неперервності функції в точці може бути записане так: , тобто для неперервної функції можлива перестановка символів границі і функції.
Зауваження. Друга умова неперервності функції означає зокрема, що .




Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...