Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додаток А. Загальні відомості про Excel



Загальні відомості про Excel

Матеріал додатку розрахований на користувача, який знайомий з основами роботи в Excel. Нагадаємо тільки деякі основні моменти. Загальний вигляд електронної таблиці показано на рисунку Д1. У верхній частині наведено ім’я файлу, з яким працює користувач (Книга 1), нижче розташоване головне меню (Головна, Вставка, …,Дані …), далі – рядок введення і робоче поле електронної таблиці.

Робоче поле складається з рядків (1, 2, 3, …) і стовпців (А, В, С, …). На перетині рядків і стовпців знаходяться робочі клітинки. Кожна клітинка таблиці має свою адресу, наприклад А1, В4, С7, …

Рисунок А1 - Загальний вигляд таблиці Excel

У робочі клітинки заноситься різна інформація:

· текстова або коментарі (слово «задача» в клітинці В2; коментарій «Z=» в клітинці В3);

· цифрова (число «7,34» в клітинці С6; число «12,5» в клітинці D6);

· обчислювальна.

Розглянемо детальніше обчислювальну інформацію. Обчислення можуть виконуватись з різними виразами, як з числами, так і з вмістом робочих клітинок.

У клітинку F4 занесений вираз «=5,3+3,5*2». Цей вираз автоматично обчислюється і в клітинці F4 наводиться результат (12,3).

У клітинку F6 занесено вираз «=С6+D6». Даний вираз автоматично обчислюється і в клітині F6 наводиться результат суми вмісту клітинок С6 і D6 (19,84).

У клітинку Е2 занесено вираз «4,5-С6». Даний вираз автоматично обчислюється і в клітинці Е2 наводиться результат різниці між числом 4,5 і вмістом клітинки С6. Цей результат рівний -2,84.

Після внесення в робочу клітинку обчислювальної інформації, зовнішній вигляд клітинки та її вміст відрізняються. Зовнішній вигляд відображає результат обчислень, а вміст – обчислюваний вираз.

Вміст будь-якої клітинки можна проглядати, змінювати і видаляти. Для цього до клітинки мишкою підводиться курсор, і після натиснення лівої кнопки мишки (МЛ) клітинка виділяється. Вміст клітинки відображається в рядку введення. На рис. А1 у рядку введення показаний вміст клітинки Е2.

Для виправлення або видалення вмісту клітинки мишкою вводиться курсор в рядок введення, МЛ курсор фіксується на потрібному місці і з клавіатури комп'ютера вводиться виправлення або видалення вмісту клітинки.

Послідовність операцій при вирішенні оптимізаційних завдань за допомогою програмного забезпечення Excel наступна:

1 Розміщення коментарів і вихідної інформації в клітинках робочого поля.

2 Виклик з головного меню МЛ команди «Сервіс»; із змісту цієї команди викликати МЛ команду «Пошук рішення»; на екрані з'являється діалогове вікно «Пошук рішення»; у це діалогове вікно вводиться вихідна інформація (адреса клітинки цільової функції, вид екстремуму цільової функції, адреси клітинок шуканих змінних, обмеження).

3 Активується МЛ клавіша «Параметри»; автоматично відкривається діалогове вікно «Параметри пошуку рішення»., в яке вводиться інформація за алгоритмом пошуку рішення і активується МЛ клавіша «ОК», автоматично виконується повернення до діалогового вікна «Пошук рішення».

4 Отримання рішення. У діалоговому вікні «Пошук рішення» активується МЛ клавіша «Виконати»; комп'ютер виконує обчислення; у клітинках робочого поля з'являються результати рішення; відкривається діалогове вікно «Результати пошуку рішення».

Завантаження надбудови Excel 2007 «Пошук розв’язання»

Приховати все

«Пошук розв'язання» є надбудовою Надбудова. Допоміжна програма, яка додає до Microsoft Office спеціальні команди або можливості. Microsoft Office Excel, яка стає доступною в разі інсталяції Microsoft Office або Excel. Проте, перед використанням в Excel цю надбудову потрібно спершу встановити.

1 Натисніть кнопку Microsoft Office і виберіть пункт Параметри Excel.

2 Виберіть пункт Надбудови, а потім у полі Керування виберіть пункт Надбудови Excel.

3 Натисніть кнопку Перейти.

4 У полі Наявні надбудови встановіть прапорець для надбудови Пошук розв’язання й натисніть кнопку ОК.

Порада Якщо надбудови Пошук розв'язання немає у списку в полі Наявні надбудови, натисніть кнопку Огляд, щоб її знайти.

Якщо з'явиться повідомлення, що надбудову «Пошук розв’язання» ще не інстальовано на вашому комп'ютері, натисніть кнопку Так, щоб інсталювати її.

5 Після завантаження надбудови «Пошук розв’язання» на вкладці Дані у групі Аналіз з’явиться команда Пошук розв’язання.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...